Nyheter

Dette er årets Gladmat-retter

Onsdag arrangeres matfestivalen Gladmat, og på menyen står noe for enhver smak.

Neste uke arrangeres Gladmatfestivalen for 21.året på rad. Også i år må de ulike utstillerne tilby pulikum en Gladmatrett til 40 kroner, og årets beste rett belønnes med en pris. Det vil være noe for enhver smak.

– Dersom man er glad i sjømat kan man stikke innom BAR Social Eating Stavanger og smake på hummer med marinert blomkål, krem av blomkål, og tørket sort oliven, servert på en tartelett av filodeig. Man kan også ta turen til Spiseriet sin stand og prøve rørt klippfisk fra Sunnmøre – servert med røkt Rørossmør, gressløk, pepperrot og silderogn, skriver Gladmaten i en pressmelding.

LES OGSÅ: Slik blir årets Gladmat

Søtt

Belgian Waffles, Choc & Berry skal tilby hvite sjokoladepanacotta med lakris, pasjonsfruktcoulis og bær til 40 kroner, mens La Fêves Gladmatrett er chocolate hot dog. Eventuelt kan man prøve seg på Egersund chokoladefabrik sin røykte kirsebærtrekonfekt, servert på karamellisert kyllingskinn og krydret med wasabi og ristede sorte sesamfrø.

LES OGSÅ: Den spiselige byfest blir røykfri

Tradisjonsrik mat

Noen publikummere ønsker mer tradisjonsrik mat da de besøker Gladmat. På MS Sandnes kan man nyte en skalldyrcocktail, før man prøver varmrøykt laks med potetsalat og sennepssaus hos Lygna, Salmon Tradition. Dersom man fortsatt har plass til dessert, kan man runde av med svele med hjemmelaget syltetøy hos Mor Sigfrid Bakst.

LES OGSÅ: Kos i Byparken

Spis på topprestaurantene for 40 kroner

– Mange av restaurantene våre tilbyr også Gladmatretter, som er en utmerket mulighet til å få små smakebiter av de ulike stedene. På Fisketorget kan du prøve «torsk med smak fra havet»  med tangemulsjon, havsalat med smaker fra Brimse, sprø rug og gressløkvinaigrette. På Tango får du østers, pepperrot & agurk, mens nykommeren Sumo Restaurant byr på «Crispy Kojo». Det er en lun og sprø maki. En heftig vegetarmiks av avokado, agurk, paprika, shiitake, kremost & sprø wonton. Denne serveres varm, toppet med Sumomajo, skriver Gladmaten i pressemeldingen.

LES OGSÅ: 150 utstillere på årets Gladmatfestival

Årets Gladmatretter

Nedenfor kan man se et utdrag av noen av årets Gladmatretter. Dersom man ønsker å se en fullstenig liste kan man besøke Gladmat sine nettsider.

Almgaard Is: vaniljeiskrem med eple og ingefær

Arctic Mustard: Beiar bretten – wrap av vårt eget glutenfritt flatbrød, med sennepssaus og «Salten-salat»; som består av vår aioli, kræma geitost fra Beiarn, fersk vårløk og biter av røkt laks fra Saltenlaks.

Aronia Jæren: Aroniasaft utblanda med farris

Bad Boys BBQ: slow cooked whiskey barrel pulled pork slider

Bankers pizza: pizza sample

Bankers vafler: vaffel treat

BAR Social Eating Stavanger: hummer med marinert blomkål, krem av blomkål, og tørket sort oliven. Serveres på en tartelett av filodeig.

Beans on wheels -Coffee Bike: iced lakris mocha

Beito Ysteri: ostetallerken

Belgian Waffles, Choc & Berry: hvit sjokoladepanacotta med lakris, pasjonsfruktcoulis og bær

Bubble wrap: bubble Cup

Buddhist Bodhiyan Forening: phanaeng m/ris

Fish&Cow: «tataki» av okse indrefilet, røkt makrell og sprø rug

Fisketorget: «Torsk med smak fra havet» Tangemulsjon, havsalat med smaker fra Brimse,sprø rug, gressløk vinaigrette

Fjord og fjell-delikatesser

Fjåk sjokolade: en spesiel kake laget med vår egen sjokolade

Gaffel og karaffel: Slow Cooked svineribbe, asiatisk bbq saus, syltet rødkålsalat

Gards og bygdemat: hvalsnacks

Garlic Grater /Con Gusto: bruschetta

Godt og hjemmelaget: lefse og kaffe eller saft

Greek Food: mini grillplata

Pralin Sjokoladeverksted: hjemmelaget iskonfekt

Pølsebussen: bakt potet, pølse, pommes frites

Ricksha Pakistani Street Food: vegetarsamosa – toppes med tamarind saus og mint chutney / Bobble vaffel med Nutella

Rogaland catering: samosa

Ryfylke: varmrøykt laks med eple- og fennikelsalat servert med tortillachips og eplemost.

Sabi Sushi: Sabi Poké Bowl

Safteriet: Safteriets Slush

Senthai: Tom Kha Gai (Thailandsk kyllingsuppe)

Sibelia: LobNobs

Silk Road: Pakawra Samosa

Mer fra Dagsavisen