annonse

Tradisjonelle dørvalg

YTTERDØR
YTTERDØR: De fleste nordmenn er opptatt av sikkerhet, isolasjon og design når de velger ytterdør (Foto: Solveig Vikene / NTB scanpi)

De fleste nordmenn handler ytterdør hos byggevareforhandler og er opptatt av sikkerhet, isolasjon og design, ifølge en undersøkelse Ipsos Norge har gjort for Swedoor.

  • NTB

– Undersøkelsen viser at de aller fleste fortsatt kjøper dør i tradisjonelle byggevarehus fordi de har tillit til forhandlers ekspertise, sier seniorforsker Hans Øivind Dalby i Ipsos.

11 prosent av oss overlater valg av innkjøpssted til snekkeren eller håndverkeren. Litt over halvparten har «arvet» ytterdøren sin, og 45 prosent tror de kommer til å skifte ytterdør innen ni år. Nesten halvparten av de spurte ville valgt en ytterdør med klassisk design. På spørsmål om hvilke tre forhold som er viktigst ved kjøp av ny ytterdør, scorer isolasjonsevne og sikkerhet mot innbrudd like høyt (70 prosent), mens design kommer på tredjeplass (53 prosent). De spurte er nordmenn over 25 år som bor i selveid bolig.