Nyheter

Tarik: – Har ikke bestemt meg for å droppe landslaget

Tarik Elyounoussi (31) varslet ifølge NRK at han gir seg på landslaget hvis EM glipper. Det stemmer ikke helt, ifølge angriperen selv.

– Vi hadde en løs prat, og så ble det en sånn sak ut av ingenting, sier Elyounoussi til Demokraten – dagen etter at NRK-saken ble publisert.

Norges beste menn kjemper en innbitt kamp for å ta seg til mesterskap for første gang siden EM i Nederland og Belgia i 2000. Hele Fotball-Fredrikstads Tarik Elyounoussi har hele veien vært en av landslagstrener Lars Lagerbäcks betrodde. Nå spøker det for norsk EM-deltakelse neste sommer. Norge er avhengig av resultater i andre kamper når fire runder gjenstår – i Elyounoussis femte mesterskapskvalifisering.

– Dette er definitivt det siste. Jeg «backer» opp gutta uansett, så jeg prøver så godt jeg kan å få gutta til å gi det beste. Dette er siste muligheten, er Elyounoussi sitert på av NRK.

– En stor ære

Nå presiserer han overfor Demokraten at beslutningen om å gi seg på landslaget ikke er tatt.

– Det begynner å nærme seg slutten med tanke på kvalifiseringer og mesterskap, jeg blir jo 32 i februar. Den pågående kvaliken er kanskje min siste mulighet til å få være med i et mesterskap for Norge. Det blir en stor nedtur hvis vi ikke klarer det nå.

– Men du har altså ikke bestemt deg for at du gir deg på landslaget hvis EM glipper?

– Nei, jeg har ikke tatt en sånn beslutning. Jeg stortrives på samlinger og det er en stor ære for meg å representere Norge.

– Hva er grunnen til at du har begynt å tenke tanken om landslagsstopp?

– Nei, alderen er jo én. Jeg begynner å dra på årene. Jeg er blitt pappa, og merker at jeg setter mer pris på fridagene etter å ha fått barn. Og ikke minst er det mange unge talentfulle spillere på vei opp mens det skal bygges et slagkraftig landslag til neste kvalifisering, så kanskje er det bedre å vike plassen for yngre krefter, spekulerer Elyounoussi.

– For å legge press

I tillegg påpeker han at valget av ny landslagstrener etter Lagerbäck naturlig nok vil påvirke hans egen rolle på landslaget.

– Jeg har en veldig god relasjon til dem som er trenere nå, men en ny trener vil kanskje å gjøre ting annerledes og med andre typer i laget. Det gjenstår jo å se. Så lenge kroppen fungerer, har jeg fortsatt lyst, men jeg sa det vel litt for å legge press på unggutta som bærer dette landslaget fremover, sier Elyounoussi til Demokraten.

Norge spiller neste kvalifiseringskamp hjemme mot Spania 12. oktober.

Mer fra Dagsavisen