Vakker alvedans

Christine Guldbrandsen fra Laksevåg tør være kjent for de fleste. Først med sine to flotte plater, «Surfing In The Air» og «Moments», og ikke minst i det internasjonale søkelyset med melodien «Alvedans» i Melodi Grand Prix.

Publisert 09.02.2007 kl 13:14 Oppdatert 13.03.2007 kl 08:33

Tips en venn på e-post:

For ordens skyld er seks av de i alt ti tekstene skrevet av Demokratens Andrew Boyle.

...

Her er hun med sin tredje plate, «Christine». Ved de første gjennomlyttingene faller tankene raskt til både Enya og Sarah Brightman som hun åpenbart har lyttet mye til og hentet inspirasjon fra selv. Hennes musikalske partner og produsent Kjetil Fluge har gjort et godt arbeid i å kle melodiene nakne og virkelig løfte dem frem slik at Gulbrandsen får luft og rom til sin vakre stemme. Kanskje kunne stemmen også ha blitt utfordret mer for å skape større bredde i platens helhet. I den musikalske verden er hun plassert et godt sted mellom folkemusikk, klassisk og «voksenpop». Dette er en stemningsplate og den må lyttes grundig til - ikke bare høres på. Åpningssporet «Dansekjolen» drar deg med inn i store landskapet hvor du også får Vamp-assosiasjoner gjennom feler og munnharper. «Alvedansen» er godt kjent for de fleste allerede, og folketonen «Den dag kjem aldri» er nydelig tolket. På platen synger hun både på norsk og engelsk. Det gir utgivelsen en ekstra dimensjon - og i sum ei plate befriende uten de kommersielle knepe som preger dagens musikkbilde. For ordens skyld er seks av de i alt ti tekstene skrevet av Demokratens Andrew Boyle.

Christine Guldbrandsen

«Christine»

mbn

På forsiden nå


De siste matchbildene fra Rødspætte Cup

Takk til Rainer Thune for mange flotte håndballbilder fra Danmark!

Se alle bilder!
...

Følg FFK-guttæne direkte!

Kan du ikke dra på stadion for å se FFK vs Hødd i dag! Da kan du følge kampen her på Demokraten.no - kampstart kl. 13.00

Følg kampen!