...

Nedslitte Seiersten ble herskapelig leilighets-
kompleks

-Først malte vi det hvitt. Men da vi oppdaget at bygningen hadde visse likheter med Det Kongelige Slott, skiftet vi til slottsgult! Så nå har Fredrikstad fått sitt eget slott, ler "Seierstens-kongene" Arne Lund og Dan Levi Berg.

Publisert 29.09.2009 kl 07:40 Oppdatert 29.09.2009 kl 11:48

Tips en venn på e-post:


...

Håndverkernes forvandling av den 134 år gamle barne- og ungdomsskolen går mot slutten. Stillasene er revet ned og borte er ramponerte stoler og katerere, knuste klosetter og istykkerslåtte dører.

Tilbake i klasserommene - for ikke å si leilighetene - står ekslusive kjøkken, smakfulle baderomsinnredninger og profilerte listverk som sømmer seg en herskapsbygning fra det herrens år 1875.

Investerte 65 millioner

-Resultatet er slett ikke verst. Jeg er imponert om jeg skal si det selv! humrer Arne Lund i Felt Bygg og får bifallende nikk fra leilighets-guiden Dan Levi Berg.

Eiendomsinvestor Lund fra Sarpsborg og opphavet til Borg Kristne senter, har sammen med John Kristianslund, forretningspartnere i Phønix Invest og Oslo Kristne Senter lagd ned hele 65 millioner kroner i det omfattende Seiersten-prosjektet.

-Sant nok har vi brukt et år på å selge 25 av de 38 leilighetene i komplekset. Men vi regner med mer fart i salget i månedene som kommer.

Folk er ikke særlig begeistret for å bevege seg inn under stillaser og "mellom bena" på håndverkerne, understreker Dan Levi Berg.

Fra hybel til 130 kvadrat

4,3 millioner kroner må den som vil bli eier av de gjeveste, 130 kvadratmeter store toppleilighetene i Seiersten Alle bla opp med. Da får man utsikt over absolutt hele sentrum og ny-brua til Kråkerøy på kjøpet.

Leilighetene har faciliteter som tilfredsstiller selv de mest kresne; eksklusive kjøkken i edeltre med integrerte hvitevarer, behagelige eikeparkett-gulv og profilert listverk.

Boligsøkere med slankere lommebøker, men som kan matche 850.000 kroner, kan også få innpass:

-Et par av klasserommene er ombygget til hybler. For å utnytte takhøyden på hele 3,20 meter har vi laget hems-løsninger.

Da går du opp ei trapp og finner soveavdelingen oppunder taket. Velegnet for yngre folk i etableringsfasen, forteller Arne Lund engasjert.

Skjermes mot Kråkerøy-brua

Eierne av "Seiersten-slottet" har også lagt vekt på utomhusarealene. Asfaltskolegården er erstattet med et parkmessig anlegg og dertilhørende stensetting.

-Rundkjøringa som leder til den nye riksveien til Kråkerøy og Hvaler vil riktignok bli en nabo. En tre meter høy skjerm skal imidlertid sørge for at ingen blir sjenert av trafikken. Det har Statens Vegvesen lovet oss, opplyser Dan Levi Hagen og Arne Lund.

Seiersten skole, som i likhet med St. Croix skole ble innviet i 1875, vil få sine første beboere 12. oktober.