annonse

Bestselgeren i ny versjon

LEVERING
LEVERING: Bilen kan bestilles nå, og de første kundebilene kommer til Norge i mars. (Foto: Produsenten)

Nissan Leaf er verdens, og Norges, mest solgte elbil. Om ikke lenge kommer andre generasjon.

  • Morten Abrahamsen / NTB

Nissan har akkurat vist fram den neste generasjonen av elbilen Nissan Leaf. Jaani Tanskanen, produktsjef for Nissans elbiler i Norden, var nylig i Norge og fortalte om hva kundene har i vente.

– Bilen er helt ny, dette er ingen facelift. Den er mer aerodynamisk, lavere, lengre og bredere enn modellen den erstatter, sier han.

Nissan Leaf ble introdusert på det norske markedet i 2011, og har rundet 35.000 leveringer, noe som gjør den til den mest solgte elbilen gjennom tidene i Norge. Leveringene av den nye modellen starter i mars.

Ingen reservasjoner

– Vi tar ikke reservasjoner eller depositum, vi skriver kontrakter og selger biler, sier Tanskanen, og sikter med det til mange av de andre produsentene sine reservasjonsløsninger.

– Vi kommer til å selge så mange vi kan få tak i. Og vi har bilene nå, det er ikke noe som kommer i 2020 eller 2025, dette er ikke en fancy konseptbil.

Han sier at Norge og Norden har vært viktige i utviklingen av bilen. Dagens utgave er det solgt 283.000 av globalt, hvorav 80.000 har blitt levert i Europa. Det betyr at Norge står for nær halvparten av salget i Europa.

Kommer mer

Den nye Leaf har et batteri på 40 kWh, en økning på 30 prosent, mens rekkevidden skal være 50 prosent bedre, vel 35 mil målt i NEDC-standarden.

Ved introduksjonen vil bilen koste 283.900 kroner. Det er en såkalt lanseringsutgave, med mye utstyr, og Tanskanen sier prisen ligger lavere enn dagens utgave.

Den er delvis selvkjørende, og vil blant annet bli utstyrt med det Nissan kaller e-pedal.

– Man kan i praksis kjøre ved kun å bruke en pedal, gassen. E-pedalen gjør at den bremser når man slipper opp gassen.

Mot slutten av 2018 vil det komme en utgave som har mer krefter og større rekkevidde.