annonse

17-åring lurte blant annet Fredrikstad-kvinner - nå slipper han straff

DØMT:
DØMT: Et samboerpar fra Halden er dømt for å ha ranet en 84 år gammel kvinne i hennes egen leilighet i Oslo sommeren 2016. (Illustrasjonsfoto: Lise Åserud)

En 17-åring klarte å skaffe seg over 330.000 kroner ved å lure til seg minibankkort og koder fra eldre kvinner på Østlandet. Nå er han idømt ungdomsstraff.

  • Rahand Bazaz

I løpet av fjoråret klarte 17-åringen å lure til seg minibankkort og koder fra eldre kvinner i Kongsvinger, Asker, Drammen, Fredrikstad og Oslo ved å utgi seg for å være fra selskapet Get og si at kortet skulle brukes til å betale for deres tjenester.

Kortene ble brukt til en rekke uttak i minibanker. Totalt omfatter tyveriene og bedrageriene 333.642 kroner.

17-åringen avga en uforbeholden tilståelse da han møtte i retten.

Oslo tingrett mener det er skjerpende at tyveriene og bedrageriene er begått systematisk mot flere mennesker over lengre tid og mot eldre mennesker.

Gutten er i Oslo tingrett dømt til ungdomsstraff med en gjennomføringstid på tolv måneder, samt til å betale 167.000 kroner i erstatning til elleve eldre kvinner.

Ungdomsstraff ble innført i 2014 som et alternativ til fengsel for ungdom mellom 15 og 18 år. Ungdommen skal blant annet delta på møter med berørte parter, politi, barnevern og andre instanser og tilbys kriminalitetsforebyggende tiltak.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.