annonse

500 på julebord - uten øl!

SUKSESS UTEN EN TÅR
SUKSESS UTEN EN TÅR: - Over all forventning, synes Morten Gjerløw Larsen som skal opptre for nærmere 500 julebordsgjester som ikke får servert en dråpe alkohol! (Foto: )

Ingen knert, ingen tår, ikke en dråpe alkohol. Bare «claus» og mineralvann. Likefullt klarer julebordsvert Morten Gjerløw Larsen å trekke til seg nesten 500 gjester.

  • Arne Børresen

– Jeg kan knapt tro det er sant! Vi har en respons over all forventning! sier den kjente entertaineren foran sitt show «Jul i Bukta».

– Lei flatfyll

Tre uker før premiéren på julebordrevyen på Solbulkta Leirsenter i Onsøy har Larsen & Co. 480 feststemte deltakere i sikte. Som skal skåle i cola og sprudlende Farris.

– Vi har tre nesten-utsolgte forestillinger med 120 gjester på hver fra den 30. november. Nå har vi satt opp en fjerde forestilling 14. desember. Jeg tror det kommer til å bli fullt der også, smiler 40-åringen fra øre til øre.

– Et julebord uten et glass øl til maten - er det mulig?

– Tydeligvis. Jeg tror det er flere der uten enn vi aner som er lei av å forbinde julebord med voldsomt alkoholkonsum, eller flatfyll om du vil. Skal du på julebord med jobben er målet for enkelte å drikke seg snyden full. Sånt mener i hvertfall jeg ødelegger stemningen, sier Gjerløw Larsen som selv har vært åpen om sitt avhengighetsforhold til nettopp alkohol.

Men for fire år siden klarte han å løsrive seg fra rushelvetet etter 15 år på flaska. Siden har han framsnakket det alkoholfrie livet ved utallige anledninger.

Gjerløw Larsen: - Selvfølgelig har det alternative julebordet på Solbukta med min fortid å gjøre. Men det betyr ikke at arrangementet skal være en pekefinger rettet mot de som tar seg noe å drikke til maten når det går mot jul. Absolutt ikke, understreker artisten. Fra hele fylket

Firmaer og privatpersoner fra hele Østfold har meldt seg på til Larsen-julebordet i Onsøys dype skoger.

Med seg på scena har frontfiguren musikerne Tommy Gundersen, slagverk, Arild Mortensen på tangenter og Ruben Handelsby på bass.

– Hva skal serveres fra det «kunstneriske glasset»?

– Den røde tråden i showet er barndomsminner. Jeg så på Kalle Anka på svensk TV julaften som guttunge. Da blir det naturligvis «Bella Notte». Så skal vi framføre flere av de kjente, gode, norske tradisjonsrike julesangene som f.eks «Jeg er så glad hver julekveld». Noe Erik Bye blir det også. Og en god dæsj humor! ler den folkelige artisten før gjestene kommer kjørende i sine egne biler til og fra julebordet.

demokraten@demokraten.no