Nyheter

Arrangerer støttekonsert i Geoparken

Førstkommende lørdag arrangeres det støttekonsert for Mona Anita Espedal i Geoparken i Stavanger.

– Vi gjør dette for å vise vår støtte til Mona Anita Espedal og hennes kamp for rettferdighet og likebehandling – i tillegg er dette en støtte til hennes arbeid om å få et regelverk på nasjonalt plan. Mona Anita er den sterkeste og tøffeste personen jeg har møtt, sier Ann Sesilie Tekfeldt, som er en av arrangørene.

– Jeg ble kjent med henne etter å ha sett NRK-dokumentaren «En søsters kamp» og etter at vi startet en innsamling for henne. Historien hennes og det hun nå gjennomgår har opprørt meg og mange med meg, sier Tekfeldt til RA.

Ann Sesilie Tekfeldt er en av dem som står bak støttekonserten. Her fotografert i forbindelse med Tv-aksjonen i 2018.

(Ann Sesilie Tekfeldt. Foto: Tone Helene Oskarsen)

Støttekonserten er i Geoparken førstkommende lørdag klokken 14.30-15.00. Konserten er med Mareike Wang og Alekander Flotve, og er et samarbeid med festivalen Bybarn, Hanekam og Blyge Harry.

I tillegg vises NRK-dokumentaren «En søsters kamp» i sal 7 klokken 12.00 på Odeon Kino Stavanger. Etter visningen blir det samtale/intervju med Ali Akthar og Mona Anita Espedal. Det åpnes også for spørsmål for publikum.

Brennpunkt-dokumentaren er nominert i kategorien «Beste dokumentar» til Gullruten 2019 som arrangeres lørdag 11. mai.

– Mona-saken var en av de mest leste nettsakene til NRK i fjor og det er mange som har sett dokumentaren. Men for dem som ikke har sett den eller vil se dokumentaren en gang til, samt hilse på Mona Anita og filmteamet bak, er de alle velkomne, sier Tekfeldt.

Mer fra Dagsavisen