annonse

Brigita Ivanauskaite har reist fra FBK

LOVET GODT
LOVET GODT: Brigita Ivanauskaite var ment å være en investering for framtida i FBK. Nå er hun fristilt fra kontrakten i FBK av økonomiske årsaker. (Foto: )
: (Foto: )
KJØRER PÅ
KJØRER PÅ: - Vi kjører på med dem vi har, sier FBK-trener CK. (Foto: )

Hun kom som en frisk vind over Østersjøen fra Litauen til Fredrikstad Ballklubb, 19 år gamle Brigita Ivanauskaite. Før jul ble hun fristilt av klubben og har reist hjem.

  • Knut Johannesen

Den unge landslagsspilleren ble omtalt som et stortalent og var ønsket av klubber i Bundesligaen før hun hadde kastet en ball for FBK. Storspill for Litauen i kamper mot Tyskland på sensommeren hadde også ført til ekstra oppmerksomhet rundt tenåringen. Bakspilleren manglet mye fysisk, men man så for seg en spiller med et stort utviklingspotensial. Hun fikk ikke all verdens spilletid for FBK i høst og har nå kastet sin siste ball i klubben.

Og årsaken er enkel:

- Hun ble fristilt av økonomiske årsaker fra vår side. Fra nyttår kan hun signere for en ny klubb, medgir styreleder Tor Løkeland.

- Hun hadde en kontrakt pluss en sponsorpakke hos oss. I forhold til vår økonomi valgte vi denne løsningen.

Store klubber var på banen

Vi kjenner til at flere store klubber tidlig meldte sin interesse; både norske og utenlandske. Mye tyder på at hun fra 1.januar spiller for en klubb i Bundesligaen i Tyskland.

- Det var mange som var hissige på å hente henne fra første dag hos oss, forteller Løkeland.

Han var en av dem som brukte enormt mye tid, penger og krefter på å få henne til norsk håndball etter å ha fulgt henne i halvannet år før overgangen var et faktum. Nå sitter FBK igjen som taperen.

Byåsen ville hente Moen

FBK risikerte også miste Martine Kjøniksen Moen etter halvspilt sesong.

- Byåsen henvendte seg til oss med spørsmål om tillatelse til å snakke med henne. Det ga vi dem anledning til selv om hun er under kontrakt, men jeg vet ikke hva som har skjedd etter det, røper styrelederen.

Det kan imidlertid Demokraten meddele ham:

- Vi har pratet med Martine Moen om en overgang, men hun takket høflig nei grunnet at hun nå var i gang med husbygging og så ikke for seg å flytte til Trondheim, sier styreleder i Byåsen, Oddvar Aardal, til Demokraten.

Noen usikre kort

Selv om Kjøniksen Moen valgte å bli i FBK er det litt usikkerhet i troppen før første kamp i 2018.

- Brigita har reist hjem som sagt, Louise Karlsson har vært borte en stund med en lyskeskade, Ida Marie Wernersen har slitt med hælene og Pernille Huldgaard Christensen er ikke helt i matchform for eliteserien, forteller trener Christer Karlsson.

Ettersom klubben er i såkalt «rød sone» og under overvåking fra håndballforbundet har man heller ikke anledning til å hente nye spillere.

- Vi kjører på med dem vi har, slår trener CK fast.