annonse

Bullen bryter i USA i dag

PÅ TOPPEN
PÅ TOPPEN: Grace Jakob Bullen der hun trives best; på toppen. Her på omlag 2500 meters høyde i Colorado Springs. (Foto: PRIVAT)

Bullen bryter 1840 meter over havet i Colorado Springs i dag. Deretter er det hjem en tur for å pakke for studier i USA.

  • Tommy Skauen

Grace Jacob Bullen (20) deltar for tiden på en tøff landslagssamling sammen med de amerikanske toppbryterne 1840 meter over havet i Colorado Springs. Hun skal i dag delta på storstevnet «Dave Schultz» Memorial International.

Så er det hjem til Fredrikstad for å snu: da venter studier ved universitetet i Campbellsville Kentucky, som Demokraten skrev om første gang for to måneder siden.

– De norske jentene trener ved United States Olympic Training Centre der de får tilgang til sparring i verdensklasse, forteller landslagssjef, Lotta Andersson til Demokraten fra USA.

– Vi er i full gang med en lang oppbyggingsfase foran den internasjonale brytesesongen. De holder på å bygge seg sterkere, raskere teknikk og bedre på kondisjon, sier Andersson.

– Den første uka på samlinga har vært steinhard. Vi har trent tungt, og vi har også vært flere ganger i tynnlufta på fjell på 2500 meter, forteller Grace Jacob Bullen.

Tøffe motstandere

– Dette blir et spesielt tøft brytestevne – ikke bare med tøffe motstandere, men med et nytt internasjonalt system som offisielt starter ved nyttår.

Været er mildt sagt skiftende for bryterne i Colorado Springs.

– Det skifter fra 25 pluss til minus fire og snø dagen etter. De har ett ordspråk her; If you don’t like the weather, just stay around for ten minutes! sier Lotta.

Dropper VM U23

Grace Jakob Bullen dropper VM for U23 i Polen i slutten av måneden.

– Hun har deltatt på fire mesterskap på fire måneder. Nå sikter hun mot EM i Russland i mars og senior-VM i Budapest i oktober. Det er bare fire måneder til hun skal til Russland for å forsvare sin tittel i senior-EM i -58 kilos klassen, sier Lotta Andersson.

Bullen har i år fått tilbud fra India, der kvinnelige brytere kan tjene én million kroner, men hun valgte USA da hun fikk stipend til universitetet i Kentucky. Der blir hun trolig fram til det store målet; OL i Tokyo 2020.

– Dette gir meg muligheter til å satse mot OL. Jeg lever i fireårsperioder, og tror de beste mulighetene er i USA akkurat nå, sa Bullen allerede for to måneder siden.

Nå møter Fredrikstad-jenta sine nye klubbkamerater ettersom hennes universitetslag deltar i turneringen som starter i dag.

– Det virket veldig bra med et slikt møte med mine nye klubbkamerater, forteller Grace Jacob Bullen.