Sport

Hegerberg innledet mesterligaen med hat trick

Ada Hegerberg innledet den nye mesterligasesongen der hun slapp i den forrige, med hattrick. Hun sto for tre mål da Lyon slo russiske Rjazan 9-0 på bortebane.

Av Sjur Natvig

Hegerberg scoret tre mål i finalen da Lyon i mai slo Barcelona 4-1 og vant mesterligaen for fjerde gang på rad. Med det var hun oppe i 44 mesterligamål, bare sju bak rekorden til tyske Anja Mittag på 51. Onsdag gjorde hun det klart at den rekorden står for fall med det første.

Dzsenifer Marozsán ga Lyon ledelsen i onsdagens bortekamp, med scoring på straffespark i det 12. minutt. Et kvarter senere innledet Hegerberg sin målfangst i sesongens mesterliga da hun satte inn returen etter et tverrliggertreff.

Marozsán spilte fram Wendie Renard og Amandine Henri til hvert sitt mål før Hegerberg fastsatte pauseresultatet til 5-0 i det 39. minutt. Framspilt av Lucy Bronze scoret hun sitt annet mål for dagen.

Hennes hattrick var komplett da hun i det 70. minutt satte inn 6-0 på et straffespark hun sels skaffet. Noen minutter senere ble hun byttet ut.

Midtstopper Renard skulle også notere hattrick i Russland, og Amel Majri ble den tredje Lyon-spiller i kampen som scoret på straffespark. Dermed er kampen om avansement til åttedelsfinale avgjort før returkampen om to uker, men spenningen i den kampen må bli om Hegerberg runder 50 mesterligamål i karrieren og kanskje også slår rekorden til Mittag.

Lyon har byttet trener siden forrige sesongs mesterligatriumf. Reynald Pedros er erstattet av Jean-Luc Vasseur, men laget virker ikke å være mindre giftig enn før.

Hegerberg har scoret fem mål på Lyons to første seriekamper for sesongen.

Mesterligaen fotball kvinner, 16-delsfinaler 1. kamp:

Rjazan (Russland) – Lyon (Frankrike) 0-9, Minsk (Hviterussland) – Zürich (Sveits) 1-0.

Senere kampstart: Mitrovica (Kosovo) – Wolfsburg (Tyskland) 18.00, Tsjertanovo (Russland) – Glasgow City (Skottland) 18.00, Vllaznia (Albania) – Fortuna Hjørring (Danmark) 18.00, Kopparberg/Göteborg (Sverige) – Bayern München (Tyskland) 18.45, Piteå (Sverige) – Brøndby (Danmark) 19.00, St. Pölten (Østerrike) – Twente (Nederland) 19.10, Juventus (Italia) – Barcelona (Spania) 20.30, Hibernian (Skottland) – Slavia Praha (Tsjekkia) 20.45, Breidablik (Island) – Sparta Praha (Tsjekkia) 21.15.

Spilles torsdag: Fiorentina (Italia) – Arsenal (England), Anderlecht (Belgia) – BIIK-Kazygurt (Kasakhstan), Spartak Subotica (Serbia) – Atlético Madrid (Spania), Braga (Portugal) – Paris Saint-Germain (Frankrike), Lugano (Sveits) – Manchester C. (England).