annonse

Da passkontoret ble flyttet håpet man på mindre ventetid, men...

pass
pass:

Stor pågang på timebestillingene gjør at de som bestilte time sist helg må vente til første ledige time onsdag 14.juni før de kan gjøre klar det gamle passet og gyldig legitimasjon.

  • LEDER

For tre år siden ble politiets nyopprettede Felles Forvaltningsenhet (FFE) flyttet inn i samme bygg som Vansjø lensmannskontor i Råde. En felles enhet ble erstattet av passutstedelser på det lokale politikammeret eller lensmannskontoret. En for mange tungvint løsning ble beroliget av FFEs seksjonsleder, Heidi Vinsrud, når hun høsten 2013 uttalte følgende til Moss Avis;

– For det første skal vi innføre timebestilling for pass, det betyr at man får tildelt tid og slipper å stå i kø. Vi vil også kunne tilby mange parkeringsplasser og disse skal være gratis. Det som også er viktig i denne saken er at vi samler fagmiljøet og kompetansen.

Fortsatt var det mulighet til å benytte seg av drop-in-timer i Råde. Men dette ble avviklet 1.april i år, og det var ingen aprilsnarr. Forvaltningens grunn til at drop-in-muligheten ble avviklet var forutsigbarhet og mindre køer for publikum i lokalene hos forvaltningsenheten. I fjor utstedte FFE i Råde over 37.000 pass.

Stor pågang på timebestillingene gjør at de som bestilte time sist helg må vente til første ledige time onsdag 14.juni før de kan gjøre klar det gamle passet og gyldig legitimasjon. Timebestillingen er også begrenset til 30 dager fram i tid.

Selvfølgelig forstår vi at det i perioden fra mai til september blir en dobling av antallet passbestillinger - og dermed ekstra påtrykk. Men ukesvis med ventetid, at du må ta deg fri fra jobben og ta ungene ut av skolen for å få utstedt et pass! der er vi enige med Eidsvolls ordfører som mener at dette er lavmål. «Østfold-malen» på hvordan utstedelse av pass gjøres er et godt forbilde for resten av landet, mener tydeligvis politimester i Øst politidistrikt Steven Hasseldal.

Behandling og mulighet for rask responstid på eget ønske om anskaffelse av pass - kvalifiserer ikke til annet en «rødt-pass» til sentraliseringsbyråkratiet mener vi!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.