annonse

Delt opplevelse på «Fredrikstadguttane i Speilet»

«Fredrikstadguttene i speilet»
«Fredrikstadguttene i speilet»: Byens kjente og kjære revyartister Atle Jensen og Pål Nielsen har gjennom mange år stått på scenen og levert revyer til stående applaus. (Foto: GeIr Andersen)
JUKSELAPPENE
JUKSELAPPENE: Jukselappene stjal mye fokus under den gamle feiden mellom FFK og Sarpsborg. (Foto: )
Pål NiElsen
Pål NiElsen: Slik vil jeg se ut når jeg blir gammel. (Foto: )
Kveldens beste
Kveldens beste: Atle Jensen tok publikum med sin Kristian Valen parodi. (Foto: )
: X (Foto: )
ÅPNET
ÅPNET: «Roger» (Atle Jensen) åpnet festen med sin versjon av Lennart Witoslaw - Hva Har Du Under Blusen Rut. (Foto: )

Byens kjente og kjære revyartister Atle Jensen og Pål Nielsen har gjennom mange år stått på scenen og levert revyer til stående applaus.

  • Geir Andersen

Forestillingen startet bra, hvor Atle Jensen til publikums store begeistring briljerte med figuren «Reidar» som sang sin egen versjon av – Hva Har Du Under Blusen Rut.

Pål Nielsen leverte også godt da han tok et siste farvel med skikkelsen «Kødden -Kenneth Bådal Olsen» og bikkja hans, «pittbullen Adolf».

Demokraten satt igjen med en todelt opplevelse etter årets julebordshow på Speilet.

Høydepunkt

Kveldens høydepunkt var utvilsomt da Atle Jensen parodierte Kristian Valen. I dette nummeret satt tekst, timing og innlevelse opp mot sitt aller beste og da er Atle Jensen suveren.

Utover i forestillingen ble det lett å se at «guttæne» ikke var helt tekstsikre. Baksiden av scenemonitorene var tapetsert med jukselapper de hyppig måtte ty til. I perioder var «guttæne» som limt fast til hver sin scenemonitor og dermed dalte prestasjonen.

I korte perioder føltes det nesten som man var på seminar og ikke revy, spesielt da «guttæne» gjenreiste fotballfeiden mellom Fredrikstad og Sarpsborg, gikk det trått.

Hentet seg mesterlig inn

Heldigvis, har Atle Jensen og Pål Nielsen så lang og god ererfaring at de klarte å hente seg mesterlig inn og forestillingen «Fredrikstadguttane i Speilet» sett under ett, ble absolutt underholdende. Forestillingen har et stort potensial, men det forutsetter først og fremst at de blir helt tekstfrie og spriter opp litt i starten på andre halvdel. Får de dette på plass er det en herlig julebordsrevy av god gammel kvalitet.

Kapellmester Roger Amundsen ledet bandet trygt gjennom kvelden. Sangprestasjonene til «Fredrikstadguttene» holdt også bra nivå. «Reidar» (Atle Jensen) rundet av forestillingen med noen kjente og kjære svenske «svisker». «Fredrikstadguttene i speilet» skal spille 17 forestillinger i helgene frem til og med lørdag 16. desember.

På scenen: Atle Jensen, Pål Nielsen, Kapellmester Roger Amundsen -tangentinstrumenter, Inge Gundersen -bass, Frank Rune Johansen -perkusjon og Anders Amundsen -gitar.