annonse

Designpriser til Bård Eker

VANT
VANT: Bård Eker (Foto: Arkiv)

Bård Eker ble forrige uke hedret med to anerkjennelser under den internasjonale designprisutdelingen DIA i Hanzhow, Kina.

  • NTB

Designarbeidet for patruljebåten Hydrolift P-42 resulterte i en «topp-100» plassering, mens transportisolatoren EpiShuttle for bedriften EpiGuard klatret nesten helt til topps og ble honorert med den ettertraktede sølvstatuetten.

Design Intelligence Award (DIA) er en internasjonal prisutdeling arrangert av China Academy of Art for å hedre internasjonale Industridesignere.

DIA velger og inviterer designere som får delta, og totalt ble det mottatt over 4.000 produkter fra 46 land.

Anerkjennelse og prispenger

Det ble delt ut totalt 78 top 100 premier, 12 bronsepremier, 8 sølv- og 2 gullpremier, i tillegg til prispenger for de 22 øverste plasseringene.

Internasjonal jury

Juryen besto av bla Mugendi M´Rithaa president for WDO(World Design Organisation), internasjonalt kjente designledere og –professorer i kombinasjon med en utvalgt «folkejury» bestående av fagfolk, politikere og publikum fra Ping Cheng regionen.

Håpet på gull

– Selvfølgelig siktet jeg på gull, sier Eker i en kommentar.

– Men begge våre nominerte produkter er som nisjeprodukter å regne i forhold til de aller fleste av konkurrentene som i stor grad var masseproduksjonsprodukter for konsument-segmentene.

Den siste delen av screeningen av de 22 øverste plasseringene ble utført i form av et spektakulært show som gikk over 3 dager hvor kandidatene måtte presentere og forsvare sine prosjekter på scenen foran de to juryene, tilskuere og TV seere. Showet ble direkte overført på kinesisk TV.

– Det minnet meg mye om en Idol-konkurranse, med direkte spørsmål fra salen, direkte-oversettelse fra kinesisk til engelsk underveis på øret - og veldig høy showfaktor. Jeg var vel ikke helt forberedt på det, forteller Eker.

Teamwork

– Selv om det står mitt navn på statuettene er dette resultatet av godt teamwork.

Uten knallharde innsatser fra dedikerte kollegaer i Eker Design, Hydrolift og EpiGuard hadde det ikke blitt noen priser, avslutter Bård Eker i en pressemelding fra Eker Design.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.