annonse

Dette kan du glede deg til i byjubileumsåret

HOVEDPROGRAMMET:
HOVEDPROGRAMMET: Blant andre CC Cowboys og Magnus Grønneberg står på scenen.

Mange arrangement er allerede gjennomført og her er noe av det som skal skje frem til hovedfesten i september samt også etter den tid. Fredrikstad ble grunnlagt 12. september 1567.

* Tivolihaven – en hardt arbeidende musikalkomedie» er en fiktiv fortelling med historiske rammer. 1.- 14. mai. Forestillingen tar for seg en fordums kulturinstitusjon i Fredrikstad: Arbeiderforeningens teater/Tivolihaven. Forestillingen er Blå Grottes 10 års jubileumsforestilling, og har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* Mannskoret Skiold har mottatt tilskudd til egn jubileumskonsert der de også hyller byen

* Kammermusikkfestival som satser spesielt på musikk for blåsere og slagverkere og jobber for å formidle musikk på uvante arenaer med gjester av internasjonalt format. For festivalen i 2017 vil enkelte av aktivitetene være spisset for byens jubileum. Disse aktivitetene har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* Egen utstilling som del av de tradisjonelle Borgedagene (15.-17. juni). Utstillingen skal ha foto, gjenstander og informasjon om Sellebakk rundt år 1900, og teaterforestilling. Utstillingen har mottatt støtte fra jubileumstilskuddsordningen.

* Som ledd i å promotere byen gjennom frimerker ønsker arrangøren å stille ut frimerker. Utstillingen har mottatt støtte fra jubileumstilskuddsordningen.

* Glommafestivalen, med alle dens aktiviteter, konserter, pappbåtseilas og underholdning vil som alle andre år gjennomføres også i 2017. Fredrikstad 450 år samarbeider med Glommafestivalen om enkelte innholdsposter for barn som del av programmet.

* Ny byhistorisk utstilling skal åpnes i anledning jubileet. 23.juni. Utstillingen vil ha fokus på hvordan mennesker i 450 år har levd sine liv og utviklet Fredrikstad, og formidle historien og historier på nye og spennende måter.

* Norgesmesterskap sandbryting for senior, U18 og aldersbestemt begge kjønn 1. juli.. Arrangementet har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* Nordisk seilas er en vennskapelig kappseilas mellom tradisjonelt riggede fartøy. Regattaen starter i Aalborg og går til Varberg og Fredrikstad vil være slutthavnen 9. – 11. juli. Da vil ytterligere 30 – 40 små og mellomstore fartøy inngå i det maritime miljøet på Isegran.

* Borg domkor fremfører Sergej Rakhmaninovs korverk «Vesper» under Månefestivalen i Gamlebyen. Konserten avholdes i Østre Fredrikstad kirke og invitere byens rockemiljø inn til å oppleve en konsert i vårt miljø og vår sjanger.

* Jubileumsprosjekt under Månefestivalens sideprogram «Green side of the moon». Prosjektet skal ha fremtidsperspektiv, miljø og bærekrafig fokus med fokus på Fredrikstad 500 år.

* Musikalen vil ta for seg historien om Hans Nielsen Hauge og hans virke, og spilles på Tøihusplassen i Gamlebyen. Det vil spilles 6 forestillinger i perioden. Musikalen har mottatt tilskudd fra jubileumstilkuddsordningen

* Byens offisielle hovedmarkering med flere aktiviteter i perioden 7.-17. september 2017:  Ord i Grenseland, forestillingen «Limits» med nysirkusartistene Cirkus Cirkör på Blå Grotte, stor konsert med CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo og De Bipolare på Tollbodplassen, historisk marsj fra Sarpsborg til Fredrikstad med aktiviteter i Gamlebyen ved ankomst, høytidelig og offisiell markering tirsdag 12. september, tradisjonell planting av like mange blomsterløk som antall mennesker i byen, byoperetten «Det hendte i den Gamle by», konsert med Det Norske Blåseensemblet, Kulturnatt Fredrikstad 15. september, mange aktiviteter i Gamlebyen men også en egen historisk dag, Handelens dag, Barnas dag på Isegran og avsluttende festgudstjeneste i Fredrikstad domkirke 17. september og MYE MER

* Strikkefestival med mål om å øke forståelse og interesse for flere slags håndverk, særlig for barn og unge. Festivalen har mottatt støtte fra jubileumstilskuddsordningen.

* De polske filmdager i Fredrikstad 2017 14-30 oktober 2017 med verksteder som tar for seg historie, kultur og natur, møte mellom norske og polske artister og fagpersoner i bransjen, åpningskonsert, filmvisninger og utstilling. Festivalen har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* Vise Egil Hovlands bredde som komponist og verdensborger på hydrogenfabrikken 22.10.17 med multikunstneren Ole Hamre. Arrangementet har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* Høytidelig konsert med urfremføring av nykomponert jubileumsverk. Arrangementet har mottatt tilskudd fra jubileumstilskuddsordningen.

* En ny og spennende julekalender for jubileumsåret 2017 er under planlegging

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.