Nyheter

Den falske positivismen

Den vestlige boblen feirer nå 527 år med falske nyheter om utviklingsland det vil røve ressursene fra. Bare se på oljerike Venezuela

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det lyves fritt i disse dager innen vestlige mainstream medier om V. Også innen disse sosiale mediene. Og slik har det vært i over 500 år nå med vestlig imperialisme og kolonialisme ovenfor utviklingslandene. Verre har det bare blitt siden eliten innen finans og økonomi har kjøpt opp nesten alle de vestlige "informasjons"mediene. De har spesielle interesser etter å få kontroll over oljen i dette landet. Ingenting sant blir da sagt om landet som skal koloniseres.

Ser man på skrønene gjelder det bl.a. at valgene i V. bare skal være fusk og fanteri hele greia. Men V. er viden kjent for sitt moderne utstyr innen valg. Ikke bare må man identifisere seg via sine papirer, men man tar også fingeravtrykk av velgeren slik at det er umulig at man stemmer flere ganger. Man får så en utskrift som sier hvem man har stemt på. Man kan også gå inn på nettet og få akkurat sin stemme verifisert. Normalt er det også lokale og internasjonale observatører tilstede. For eksempel Carterstiftelsen, som alltid har skrytt valgsystemet i V. opp i skyene. Det er et av de mest moderne i verden. Men for vesten er jo alle land som ikke velger den representanten som det vil ha inn som nikkedukke  for sine interesser falske. Det er på dette nivået! Og en løgnkampanje settes i gang. Orkestrert og høylydt og overalt i mediene, til løgnen til slutt bli tatt for sannhet.

Så til dette statskuppet og opposisjonen. Opposisjonen er jo ikke stor i V. Ved dette "kuppet" var det først og fremst en håndfull steinkastende ungdommer som utmerket seg. Siden samlet opposisjonen seg i det mest velstående området av Caracas. Rundt 200 mennesker, mest slekt og venner innen oligarkiet, tydeligvis. For opposisjonen i V. har aldri vært noe annet enn de mest rike familiene.

Men i vestlige medier blir det hele framstilt som et massivt nasjonal opprør mot dagens regjering. Det som bare var et lite morsomt utløp for ungdommelig aggresjon og tølpete oppførsel. Hei og hå hvor det lyves.

Hva gjelder den økonomiske krisa så lyves det fritt også der. Først og fremst er den et resultat av at den økonomiske eliten nå har sabotert økonomien i landet i over tyve år. Etter ordre fra USA, naturligvis. Og den er blitt forsterket ved vestlige sanksjoner, som nå har gått over til en fullstendig blokade av all handel, økonomi og finans som inntektsgrunnlag for landet.I tillegg har USA stjålet 30 milliardet dollar av landets kapital i utlandet. Landet skal som helhet tydeligvis sultes ihjel. Flotte greier synes åpenbart den vestlige ledelsen, som gjør seg medskyldig i et folkemord i et utviklingsland....Igjen.

Den venezolanske befolkningen vil nok fortsette å stemme på Maduro. Tross alt har V. utviklet seg til å bli et land med et godt utbygd helse og sosialvesen, med en høy grad av utdannende mennesker, hvor analfabetismen er bekjempet og hvor misjonene, kooperativene og de sosiale bevegelsene dyrker, og distribuerer nok mat til å gi folk tre måltider om dagen, store framskritt for befolkningen. Noe FN har bekreftet og som landets sosialdemokratiske regjering har fått mye skryt for. Bare for noen månder siden var representanter for denne institusjonen tilstede i V. og bekreftet at det ikke var noen matvarekrise der. Men med de nye dødbringende sanksjonene og blokaden vil jo landet nødvendigvis, til slutt, falle ned i en krise. Dette må hindres, og da må vestlige regjeringer ta på seg det politisk og moralske ansvaret det er å tørre å stå opp mot USA og dets folkemordspolitikk.

Alternativet til Maduro om dagen er insettelsen av et nikkedukkeregime til USA i V. Med en neoliberal politikk hvor alle sosiale, helse, arbeidsmessige og utdannelesmessige rettigheter blir tatt i fra dem. Hvor pengene blir overført fra de fattige til de rike via volsomme økninger på slikt som strøm, gass og olje, transport og utdanning. Hvor, kort sagt, alle deres rettigheter bli tatt i fra dem. Hvor lønningene halveres, og retten til protest vil forsvinne. Som vi ser overalt i Latinamerika om dagen under de nye ekstreme neoliberale regjeringene. Flertallet av dem kommet til makten ved ulovlige statskupp støttet av vesten.. Hvor forholdene vil bli langt verre enn under chavismen. Dette skjønner da også de fleste utviklingsland. Derfor støtter bl . No Allience gruppen Venezuela sin lovlig valgte regjering. Og hvem presederer over denne gruppen på over 150 land . Nicolas Maduro. De vet hvor de skal stå i kampen mellom fattig og rik

Mer fra: Nyheter