annonse

Drømmer blir til virkelighet i Atelier & Galleri Tøihuset

Lone Leere, Per A.Thorvaldsen, Torill Richardsen, Inger Karine Hultberg, Mette Heide-Blom og Jeanette Lie. Foran fra v
Snart klare for å ta i mot publikum i Atelier & Galleri Tøihuset: Guro Bergli, Linn Hermansen og Lisbeth Westergaard. Ikke tilstede: Linda Åkenes. (Foto: )
FØLELSER
FØLELSER: Linn Hermansen legger mye følelser i kunsten sin. (Foto: )
Egen plass
Egen plass: Alle har sin egen arbeidsplass i atelieret. (Foto: )

Lidenskapen for kunst har brakt elleve personer sammen i et kunstnerfelleskap i ærverdige Tøihuset i Gamlebyen.

  • Geir Oliver Olsen

Her blir drømmer til virkelighet for kunstnerne som i hovedsak driver med dette ved siden av annen jobb. I atelieret har alle hver sin arbeidsplass , og i galleriet vil du kunne se og kjøpe alt fra malerier, keramikk og smykker.

Spennende mangfold

Takhøyde, skaperglede, lekenhet og lidenskap er ord undertegnede sitter igjen med etter møtet med gjengen i Tøihuset. De er opptatt av at det skal være plass og rom for alle i kunsten. Selv har de stor variasjon og ulikhet i sitt kunstneriske uttrykk.

– Det er nettopp dette mangfoldet som gjør fellesskapet så spennende å være en del av, sier Per A. Thorvaldsen.

Kunstnerne traff hverandre gjennom «Kunst og kultur til fylket» som blant annet har arrangert store utstillinger på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad og på Fredriksten festning i Halden.

Det var gjennom dette samarbeidet at ideen om kunstnerfelleskapet i Gamlebyen ble til, forteller Mette Heide-Blom.

Kunst og følelser

Gjengen i Tøihuset er alle enige om at kunst i stor grad handler om følelser.

– Opplevelsen av kunst er individuelt og vekker ulike følelser hos ulike mennesker, sier Linn Hermansen. Hun legger selv mye følelser i bildene sine når hun maler, og er opptatt av at hvert enkelt bilde har sin helt egen historie.

– Da er det spennende å tenke på at bildene mine kan vekke helt andre følelser og historier hos andre, sier hun.

Kunstnerne flyttet inn i lokalene i august og har funnet seg godt til rette i Tøihuset. Lokalene begynner å bli klare for å ta i mot publikum, og gjengen gleder seg til åpning den 23. september. Galleriet vil i første omgang være åpent for publikum i helgene framover.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.