annonse

Dyr avskjed med far – kostet flere tusen

KYNISK
KYNISK: - At pårørende som skal ta farvel med en de har kjær først betaler 4800 kroner i parkering og deretter en bot på 600 kroner er galematias, sier Hege Bjørnsen (53) som synes det er ubegripelig at politikerne stiller seg bak en slik praksis. (Foto: Erik Wiggo Larsen)

De skulle våke over den dødssyke pappaens (83) siste dager på Kalnes. Det kostet dattera Hege Bjørnsen og den nærmeste familien 5400 kroner i parkering!

  • Arne Børresen

– Jeg blir matt av politikerne som vedtar disse kyniske parkerings-forordningene foran vårt offentlig eide sykehus. Hva i all verden ønsker de å oppnå ? spør den 53 år gamle helsefagarbeideren fra Fredrikstad fortvilt.

Bot og parkeringsgebyr

Det var fra fredag 28. april til tirsdag 2. mai Bjørnsen-familien fikk erfare at parkeringen ved Kalnes koster skjorta.

–28. april kom beskjeden fra sykeshuset om at vår særs spreke far Kåre var rammet av et massivt hjerneslag. Han hadde ikke mer enn timer og dager igjen å leve. Fordi vi som er hans pårørende ikke bor på samme sted kastet vi oss inn i våre respektive biler. En kan jo ikke lete etter bussen når det står om livet. Fire døgn senere ble pappa erklært død. Da hadde vi overvåket ham hver time fra han kom på sykehuset. Dette kostet oss tilsammen 4800 kroner i parkering - rundt 1200,- på hver bil - samt en bot på 600 kroner til meg fordi jeg ikke var rask nok med å fore automaten, sier Bjørnsen og viser fram «den gule hilsenen» fra Europark.

Vil ha debatt

– Har du fått noen forståelse hos Europark for denne etter alt å dømme kostbare parkerings-opplevelsen?

– Jeg har prøv å ringe uten å få kontakt med rette vedkommende. Men det går sikkert med meg som med alle andre; det er ingen forståelse å få, sier Bjørnsen og fortsetter:

– Hva som er mer interessant enn en ettergivelse er politikernes syn på egen p-politikk. Det er jo de folkevalgte som bestemmer at vi skal flås foran sykehusene. Men selv om alle snakker om Kalnes-parkeringen er det ingen som gjør noe med det - ei heller politikerne, poengterer Bjørnsen.

– Grådige

Demokraten lyktes ikke mandag å komme i kontakt med styrelederen for det statseide sykehuset. Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) er imidlertid godt kjent med problemstillingen:

– Selv om sykehuset og parkeringen foran bygningene ikke er fylkeskommunens eller kommunens ansvar så vet vi jo alle at det fra tid til annen forekommer klager, episoder osv. rundt parkeringspraksisen på Kalnes. Jeg har selv ingen personlige erfaringer med Europark, men er likevel som folk flest kjent med at de private p-selskapene kan være nokså grådige, påpeker Haabeth.

Demokraten: - Har sykehusparkeringen vært tema i f.eks ordførerkollegiet i Østfold?

Haabeth: – Så vidt meg bekjent ikke. Som sagt er ikke dette vårt område. Men når det er sagt så er det ikke noe i veien for at vi kan øve press på de som har ansvaret om det skulle bli aktuelt.

demokraten@demokraten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.