annonse

Endelig kan du leie elsykkel på Hvaler

Fornøyd
Fornøyd: Karen Elisabeth Hagen, biblioteksjef i Hvaler kommune, er fornøyd med det nye tilbudet. (Foto: ASK BANKERUD)

Nå kan du som innbygger eller besøkende i Hvaler kommune leie en av de to nye elsyklene som biblioteket har til utlån.

  • Ask Bankerud

Hvaler bibliotek ligger som mange vet nede ved havna på Skjærhalden. Karen Elisabeth Hagen, biblioteksjef i Hvaler kommune, er fornøyd med det nye tilbudet.

Samarbeid

Utleie av elsykler er et prosjekt som er iverksatt med et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling og Klima Østfold.

Samarbeidet er ment å vare i to år, og alle bibliotek i Østfold fikk tilbud om å være med. Hvaler kommune er en av de første kommunene i fylket som har iverksatt tilbudet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi er tidlig ute her ute på Hvaler, forteller Hagen.

En uke om gangen

Hvalers befolkning og andre besøkende kan låne sykkel for en uke av gangen. Hver el-sykkel har en batteritid på mellom åtte og ti mil, og kan lånes i bibliotekets åpningstider.

- Det er viktig at de som vil låne elsykler husker lånekort og legitimasjon i tillegg til at de må underskrive en avtale om at de lover å bruke sykkelen på en forsvarlig måte understreker Hagen som håper at det er mange som vil benytte tilbudet.

Hun kan fortelle at lokalbefolkningen allerede er interessert i tilbudet.

– Mange har spurt meg når tilbudet vil bli iverksatt, og jeg opplever at folk er glade for det nye tilbudet, forteller Karen Elisabeth Hagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.