annonse

Fall i prisene på mat og drikke

FALL:
FALL: Matvareprisene falt med 3,4 prosent fra juli til august i år, mens de falt 1,0 prosent i samme periode i fjor. (Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold)

Et prisfall på mat og drikke bidrar til å trekke ned konsumprisindeksen. Fra juli til august falt den med 0,8 prosent.

  • NTB

– Fallet er hovedsakelig forårsaket av utviklingen i matvareprisene. Matvareprisene falt med 3,4 prosent fra juli til august. Nesten alle matvarer samt enkelte drikkevarer viste prisnedgang, og det var særlig ost, sjokolade, yoghurt og friske bær som bidro mest. Tilbudskampanjer er vanlig i august, men det ble registrert prisnedganger på et bredere varespekter enn hva som normalt omfattes av tilbud, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Matvareprisene falt med 3,4 prosent fra juli til august i år, mens de falt 1,0 prosent i samme periode i fjor. De siste tolv månedene har konsumprisindeksen steget med 1,3 prosent.

Kjerneinflasjonen (KPI-JAE), som er en viktig faktor for rentefastsettelsen fra Norges Bank, har steget med 0,9 prosent de siste tolv månedene. Fra juli til august i år har den gått tilbake med 0,9 prosent.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.