annonse

FFK-«BP»: – Jeg er styrket i troen

HUMØR
HUMØR: - Det aller viktigste foran søndagens kamp er å skape humør og glede i gjengen. Vi må ikke tenke konsekvenser. Etter å ha møtt alle spillerne er jeg styrket i troen på at dette vil gå, sier FFK-trener «BP» Ingebretsen. (Foto: KNUT JOHANNESEN)

- Etter å ha pratet med spillerne en og en har jeg blitt ytterligere styrket i troen på at dette vil gå. Det er ordrett sitat fra FFK-trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen etter hans første trening på Stadion. Ord som klinger godt hos enhver overnervøs rødhvit supporter.

  • Knut Johannesen

Psykolog, trener og redningsmann – tittelen er underordnet. Det viktigste er at han klarer å overføre sin egen tro til spillerne.

Kanskje benytter han Nottingham Forest sin managerlegende Brian Cloughs metode i en kamp han fikk råskinnet Stuart Pearce ned for telling helt i svime; «kjør ham opp på topp og fortell ham at han er Pelé», var beskjeden fra Clough.

Kanskje er det et slikt budskap BP nå formidler. For søndag er nettopp troen viktig.

– Alt sitter i hodet

– Det handler om å få spillerne til å tro på at det faktisk kan gå, poengterer han.

– Jeg hadde sett for meg at i hvert noen av spillerne hang med hue og var litt oppgitt i møtene med dem. Jeg ble overrasket over at alle var offensive og tent på å gå på banen og bidra. Alle følte helt tydelig ansvar for å gjøre sitt ytterste for å redde laget ut av denne situasjonen. Det styrket meg også i troen på at dette vil gå, innrømmer treneren.

– Humør og glede

På hans første ordentlige trening med laget onsdag stod han mest og bivånet det hele mens assistent Alexander Straus ledet gjengen på bergensk og engelsk i salig blanding. Kom med en oppmuntrende kommentar her og et klapp på skuldra der.

– Alt handler om å skape glede og humør i alt alvoret. Spillerne må se fram mot og glede seg til å spille mot Sandnes Ulf. Det virker det som de gjør; det var smil og latter som det skal være, konstaterte BP.

Intet hokus pokus

Nå var det ingen formasjonstrening og taktiske detaljer som ble drillet; spillerne fikk øvelser alle elsker på trening. Løkkefotball på bra nivå med spill på liten bane med masse dueller og høy intensitet. Kamper ingen fotballspiller vil tape.

– Dette er intet hokus pokus. Vi har få dager og må gjøre enkle ting for å ufarliggjøre kampen på søndag. Vi skal riktignok prate om noen få og enkle, taktiske grep i forhold til motstanderen, men det blir minimalt.

– Og en ting til:

– Vi må ikke tenke konsekvenser. Skulle Sandnes Ulf få første scoringen – det kan jo skje – så må vi ikke legge oss ned for å dø. Den fella skal vi ikke gå i. Ingenting er avgjort før det er slutt, understreker treneren.

Strømsgodset-treneren er innlosjert på hotell under engasjementet i FFK. Det har han lite i mot.

– Jeg tåler tre uker på hotell. Vil kona meg noe får ho komme hit, sier BP med et smil.

Så får vi bare håpe det blir tre uker…