annonse

Forsker på tidlig leddgikt

SYKEHUSET
SYKEHUSET: Sykehuset Østfold Kalnes. (Foto: Arkiv)

Kalnes Symptomer og funn hos pasienter med nyoppstått betennelse i ledd kan ofte være uspesifikke.

  • NTB

- Det er viktig å identifisere pasienter som vil få en kronisk aktiv leddbetennelse så tidlig som mulig, da de vil ha nytte av tidlig behandling, sier stipendiat Gina Charlotte Hetland Brinkmann.

Hun har permisjon fra stillingen som lege i spesialisering ved revmatologisk avdeling i Sykehuset Østfold, og er med i doktorgradsarbeidet «Tidlig leddgikt», som er et samarbeidsprosjekt med revmatologisk avdeling ved Diakonhjemmet sykehus.

- Det å oppleve hvordan de jobber på diakonhjemmet, hvor de er veldig drevne på forskning, har vært veldig lærerikt og fint, sier Brinkmann, som fikk muligheten til å være med da det ble lyst ut stilling som gjestestipendiat i 2012.

Hun vil presentere tre forskningsartikler om leddgikt. Den første nå er basert på uspesifikk leddgikt, mens den andre og den tredje omhandler kronisk leddgikt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.