annonse

Forslag til skoleendringer sendt ut på høring

Endringer
Endringer: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen foreslår en ny generell del som skal gjennomsyre alt som skjer i skolen (Foto: )

Et forslag til en ny generell del av læreplanen for skolen er sendt ut på høring. Skolens samfunnsoppdrag er viktigere enn noen gang, sier kunnskapsministeren.

– Vi trenger alle et kompass å styre etter. Verdiene skal hjelpe oss å lære, leve og arbeide sammen i en kompleks verden, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Forslaget til en ny generell del beskriver de verdiene og det grunnsynet som skal gjennomsyre alt som skjer i skolen, skriver Kunnskapsdepartementet.

Røe Isaksen varslet i fjor høst at alle skolens fag skal røktes for å få mindre overfladisk læring. Den nye generelle delen skal gi føringer for fornyelsen og prege planlegging, opplæring og utvikling i skolen. Dagens generelle del ble fastsatt i 1993.

Regjeringen har også besluttet å innføre bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap, samt livsmestring og folkehelse som tre tverrgående tema som skal gjennomsyre så godt som alle skolefag.

− Skolens doble samfunnsoppdrag – med både danning og utdanning – er viktigere enn noen gang. Det ser man igjen i forslaget til ny generell del som vi nå sender på høring. Vi gleder oss til å få tilbakemeldinger på utkastet, sier Røe Isaksen.

Høringsfristen er satt til 12. juni.