annonse

«Fotball Fritid» - samhold og integrering på Lisleby

«fotball fritid»
«fotball fritid»: Gutta tar tak i populære «Fotball Fritid» i Lisleby FK. Hver onsdag og fredag møtes ungene og holdes styr på av Nils Malcolm, Kent Øyvind Larsen og Jarl Østling. (Foto: )
TACO FRIDAY
TACO FRIDAY: Nils Malcolm i full gang med servering på fredagens «Fotball Fritid» på Lisleby FK. (Foto: )
TRIVES
TRIVES: Celin Østling (7) og Inez Ellefsen (9) koser seg hver uke på «Fotball Fritid» på Lisleby. (Foto: )

«Fotball fritid» er et gratis fritidstilbud på Lisleby hvor barn fra barneskolen kan møtes, leke, spille fotball, få nye venner- og lage minner. Her bygges det broer mellom aldre og kulturer - «Fotball fritid» er drivkraften bak det hele.

  • Jørgen Johannessen

– Vi har integrering, lek og samhold i fokus og det er nok mye av grunnen til at vi skiller oss ut fra andre fritidstilbud, forteller tidligere klubbformann i Lisleby, Nils Malcolm.

Klokka har passert ett fredag formiddag og barn fra skoler i nærmiljøet setter kursen mot Lisleby klubbhus. Tilbudet gjelder onsdag og fredag hver uke. Her møter barna varme, trygge og dyktige ledere i Nils Malcolm, Jarl Østling, Kent Øyvind Larsen og Abdiquani Sheik. Alle med kompetanse innen idrett og/eller pedagogiske fag.

– Barna har egen jente- og guttegarderobe hvor de kan henge fra seg tøy og sekker når de kommer. De har filmrom, danse- og musikkrom, oppholdsrom med brettspill, fotballbane og varm mat hver gang, forteller Malcolm.

Helt gratis

I 2012 starta Lisleby fritidstilbudet (FFO) i samarbeid med skolefritidsordningen. Da måtte barna betale og oppmøte var noe lavt.

– Antallet barn var ikke i nærheten av det vi har i dag, sier Malcolm. Nå driver klubben «Fotball fritid» alene uten påmeldingsavgift.

– Vi har rundt 50-60 unger her hver gang og regner med litt over 2500 besøk i året, noe som er helt fantastisk, forteller han.

– Vi starta gratistilbudet i 2014, noe jeg mener er veldig viktig. Det er vanvittig store sosiale og økonomiske forskjeller på Lisleby. Vi har barn fra ulike kulturer som vi mener vokser og lærer hverandre å kjenne av å være her. Det er et stort ønske at tilbudet skal være stabilt, trygt og mulig for absolutt alle.

Sponsorhjelp

At «Fotball fritid» har blitt et gratistilbud er et resultat av hardt arbeid og samarbeidsvillige sponsorer.

– Vi har fått hjelp og støtte fra Fredrikstad Idrettsråd (FRID), lokalsamfunnsutvalget, Gjensidigestiftelsen, Fotballforbundet og Telenor Xtra. Vi er utrolig takknemlig for midlene og all støtte. Nå får barna treningsdresser, bager og med det øker interessen. At de nå får være i- og rundt klubben, styrker forståelsen for hvordan fotballklubben drives, og det er et stort pluss, mener Malcolm.

Tur i sommerferien?

På «Fotball fritid» får barna styre leken selv innenfor klare og tydelige rammer. Med trygghet, mestring og flust av lekekamerater er fritidstilbudet på Lisleby et mekka for trivsel. All den gode responsen har ført til nye ideer hos lederne.

– Vi er i søkeprosessen for en ukes sommerferietilbud på Solhaug gård i Onsøy. Planen er å ta buss til byen og så videre til Solhaug. Det vil bli et nytt miljø, med masse lek og moro. Vi vil sikre at alle får en fin sommerferieopplevelse. Vi jobber med saken og håper dette går i orden, sier Østling.

Taco-Friday

Malcolm og co. legger vekt på matstunden og ønsker å bygge en fin ramme rundt nettopp det. Da er fredagstaco, enten med kjøtt eller fisk, et godt sted å starte. Barna storkoser seg og er veldig fornøyd med tilbudet på Lisleby klubbhus.

– Jeg har det veldig gøy! Jeg har fått mange nye venner og det er så koselig, forklarer Celin Østling (7) etter en kort pause i tacospisinga. Inez Ellefsen (9) er enig med venninnen.

– Det er så mye vi kan finne på her. Spille spill, danse, se film eller høre på musikk. Jeg trives veldig godt!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.