annonse

Fredrikstad-jenta Nathalie (18) er nå best i Norge

TIL TOPPS
TIL TOPPS: Nathalie Aas Hovland fra Fredrikstad Rideklubb ligger på topp i klassen junior/yngre rytter i distanseritt. (Foto: PRIVAT)

Nathalie Aas Hovland (18) fra Fredrikstad og omegn rideklubb, topper nå tabellen over junior/yngre distanseryttere i Norge.

  • Knut Johanessen

Etter en solid andreplass i Danmark suste hun forbi de to som lå foran henne og hennes fjording/araber Hvalstads Vilje på tabellen.

Ekvipasjen har hatt en strålende sesong med lagsølv i Nordisk Baltisk mesterskap som det desidert høydepunktet. Dette er imponerende med tanke på at dette er deres første sesong med internasjonale konkurranser.

Ekvipasjen har denne sesongen startet i ritt både på 6, 8 og 12 mil. Nå er de i innspurten på kampen om tabelltoppen i Norge, der Nathalie og Vilje nå leder foran de to nærmeste konkurrentene.

Championatpoeng

Norges rytterforbund deler årlig ut championattegn i distanse til de ekvipasjer som i løpet av kalenderåret har oppnådd høyest poengsum basert på ekvipasjens plassering, stevnenivå, internasjonale stevner og mesterskap. Etter andreplassen i Danmark ligger nå Nathalie og Vilje 18 poeng før nummer to.

Outsiderne

I fartsklassene innen distanseritt er det stort sett bare araberhester som blir brukt. Særlig i de internasjonale klassene er det helt unntaksvis at det er noen andre raser som klarer å hevde seg.

Derfor får Nathalie og Vilje mye oppmerksomhet når de konkurrerer i utlandet. Med en tidligere rideskolehest som ser ut som en traust norsk fjording, er det få som tror at ekvipasjen kan klare seg i konkurransene.

Men i løpet av 2017 har de bevist at til og med 120 kilometers ritt kan ekvipasjen gjennomføre godt innenfor VM -kravet på en snittid på over 14 kilometer i timen. Nathalie går nå siste året på Kalnes videregående skole og med toppidrett hest som valgfag

Distanseritt er en prøve på hestens utholdenhet og kondisjon. Distanseritt er internasjonalt den nest største og den raskest voksende grenen innen hestesporten.