annonse

Fredrikstad-mann (22) har tjent 27 millioner på tre år

TJENT GODE PENGER
TJENT GODE PENGER: – Man lever A4 hvis man ikke risikerer litt. (Foto: Privat )

Dyar Al-Ashtari (22) fra Lisleby er mannen som i lørdagens Dagens Næringsliv blir omtalt som en av Norges fremadstormende gründernavn.

  • Rahand Bazaz

I en lang periode levde 22-åringen i USA for å skape seg et nettverk og et rykte innad i det amerikanske IT-miljøet. Nå bor han i Bergen og jobber for selskaper rundt om kring i verden. 

– Det er synd at all den gratis tilgjengelige kunnskapen ikke brukes av flere, sa Al-Ashtari til Demokraten i et intervju oktober 2016. Den gang var spørsmålet hvor mye innsats man må legge ned for å lykkes som IT-gründer. 

For med en CV som er til å skryte av og en CV som inneholder navn som YouTube, er jobben Dyar Al-Ashtari legger ned verdt å bruke et par spalter på.

– Det er aldri for tidlig å starte noe eget selv om det var tøft for meg i starten da jeg holdt på, så ga jeg ikke opp. Det betyr ingenting at det går dårlig i startfasen, sa han den gang. 

Hardt arbeid

Nå er det Dagens Næringsliv (krever innlogging) som omtaler arbeidet til Lisleby-gutten som til daglig bor i Bergen. Han har tjent 22 millioner på tre korte år. Hvordan er det mulig, tenker du.

Det beste året var i fjor da resultatet før skatt endte på 10,7 millioner kroner.

– Jeg har jobbet for Youtube, som eies av Google, så jeg vet hva jeg driver med og om de ulike algoritmene de bruker. Mye har naturligvis forandret seg siden jeg jobbet der, men mye av fremgangsmåten er den samme, forteller han til Dagens Næringsliv. 

Han eier halvparten av det amerikanske selskapet Pivotflow llc., har startet Pear, Dyar Marketing Labs og KapitalKassen. Men det er ikke nok for 22-åringen fra Fredrikstad. 

Dyar Al-Ashtari betalte i følge dn.no 2,7 millioner kroner i selskapsskatt i fjor og drøyt 2,7 millioner kroner i personskatt. Det gjør at Lisleby-gutten trolig er én av de som tjener mest - og én av de som betaler mest skatt.