annonse

Håpet lever igjen på alle fronter!

FØRST UT
FØRST UT: Jubelscenene på Stadion ble etterfulgt av mer jubel for både Fredrikstad Ballklubb og Stjernen. (Foto: TOMMY SKAUEN)

Fra skyggen i Drammen der de fleste - av forklarlige årsaker - er mer interessert i cricket enn fotball, til å bli den store helten i en fotballby, skriver vår kommentator om FFKs nye trener.

  • Knut Johannesen

Vi har etter hvert fordøyd en jubelhelg av de sjeldne på den lokale sportsfront; krydret med tre fantastiske seire og et håpløst, i beste fall tankeløst, utspill fra en Stjernen-leder.

For å ta det aller viktigste først: Jubelbruset etter seieren mot Sandnes Ulf har ikke lagt seg; det varer fram til søndag kveld i denne omgang. Trener «BP» - det står for Berge Plassen – har tent håpet da det så bekmørkt ut. Det passer jo bra når det drar seg mot jul.

Sammen med Andrea Loberto kan han nå få æren for at plassen reddes i 12. time. Av forskjellige årsaker riktignok, men dog. Det har siden i sommer vært minst fem grunner til at Loberto måtte ut; tilslutt skjønte han det selv da spillerne reagerte. Noe de burde ha tatt initiativ til for fire måneder siden. Lobertos avgang kan bli FFKs redning. Det er vi ikke det minste i tvil om.

Sammen med assistent Alexander Straus har BP selvsagt fått drømmejobben. Fra skyggen i Drammen der de fleste - av forklarlige årsaker - er mer interessert i cricket enn fotball, til å bli den store helten i en fotballby. Her har han ansvaret i tre kamper som er rene cupfinaler. Uansett hvordan det ender kan han dra herfra med et positivt ettermæle. Går det – mot all formodning – gærnt mot Notodden er det ingen som klandrer treneren. Han får ingen ripe i lakken. Går det derimot som alle nå tror; blir han en helt og kan pryde CV’n med «redningsmann».

Som om ikke det var nok slo Christer Karlsson og byens kjære håndballjenter til med sesongens sjette seier. Det betyr at bare Våg Vipers og Storhamar er bedre. FBK går foran Larvik på innbyrdes oppgjør. Det er langt fram, men det lukter sluttspill for første gang i den lille klubbens historie. Søndagens kamp mot Oppsal ble en arbeidsseier.

Det er utrolig viktig å vinne også kamper der ikke alt flyter. Det er flere hverdager enn festdager; også i elitehåndballen. Laget havner bakpå halvveis, men kommer tilbake etter pause. Det har nærmest blitt lagets varemerke. Det forteller om en mental styrke som ikke har vært der tidligere.

Hadde fotball og håndball gitt oss gode opplevelser i fleng, kom den største overraskelsen tilslutt denne vakre søndagen. Stjernen lyste opp novemberhimmelen og knuste storfavoritt Frisk Asker 7-3. Laget på andreplass ble gitt en leksjon i effektivitet som var ukjent fra de røde tidligere denne sesongen.

Attpåtil skjer det foran en fullsatt ishall som trolig innbrakte godt over 400.000 kroner i kassa. Tirsdag er det ny match - mot erkerival Sparta. Vi forventer fullsatt hall og ny kassasuksess. Og det hadde jo vært helt suverent å kunne sendt dem nordover med halen mellom bena. Det er en stund siden sist nå.

Ettersom det er tirsdagskamp er det å håpe at Stjernen-spillerne ikke er på by’n mandagskvelden…Ifølge styreleder Bjørn-Viggo Nilsens fremstilling på Stjernens egen podcast og senere Nettavisen, kan det oppfattes som at det er et alkoholproblem blant Stjernen-spillerne. Og at det har fått sponsorer til å reagere og vurdere sin støtte til klubben. Alkoholproblematikken avvises blankt av spillerne og negative sponsorer kjenner ikke mangeårig markedssjef Ørjan Løvdal til. Han som har nærmest kontakt med dem burde vite det bedre enn noen.

I denne saken har vi stor forståelse for at spillerne reiser bust mot uttalelsen. Nå har samme styreleder skapt seg et ry for å komme med tåpelige utspill i media, men dette er mer alvorlig enn vås om topp-3. Her setter han, etter vår oppfatning, klubben og spillerne urettferdig i vanry. Ingen i Stjernen våger å stå opp mot ham, men han burde offentlig beklage uttalelsene om spillergruppen som vi vil hevde er grunnløse. Og uansett om det hadde funnet sted omgang med alkohol uforenlig med toppidrett, burde styrelederen tatt opp problemet på bred front internt fremfor å skjemme ut klubben i all offentlighet. Vi har ikke hørt at så har skjedd.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.LES OGSÅ
annonse

annonse

annonse

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone