annonse

Har sendt ut OBS-varsel: Pass opp veiene er speilglatte

GLATT:
GLATT: Politiet advarer mot glatte veier flere steder i Norge. (Illustrasjonsfoto: Henrik Skolt / NTB scanpix)

Glatte veier har ført til trafikkuhell en rekke steder i landet torsdag morgen og formiddag. Meteorologisk institutt varsler om underkjølt regn østafjells.

  • NTB

Særlig i lavtliggende strøk skaper underkjølt regn og yr krevende forhold på veiene.

Politidistrikter i mange fylker melder om kollisjoner og andre trafikale problemer.

– I Nedre Telemark regner det nå mer, og det er speilglatt på veiene. De som ikke har piggdekk, må la bilen stå, skrev politiet i Telemark på Twitter torsdag morgen.

En vei i fylket beskrives som "en skøytebane", flere personer har krasjet og mange trenger bilberging på det glatte føret.

OBS-varselet fra Meteorologisk institutt gjelder fylkene Oppland, Hedmark, Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Men også andre steder i landet er det glatt.

I Voss i Hordaland var det en buss som kjørte utfor veien torsdag. Heldigvis var det kun to personer i bussen, og disse framstår begge som uskadde.

– Bergingsbil på stedet, bussen vil bli berget i løpet av dagen. Politiet avslutter på stedet. Veien er åpen. "Speilglatt" på stedet, skriver politiet.

I Sør-Trøndelag melder politiet at flere trailere står som følge av glatte veier.

– Krevende vær og føre for mange – både på to og fire hjul – flere steder. Kjør forsiktig!, oppfordrer Statens vegvesen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.