annonse

Harry Hansen (88) er død

DE SVAKES TALSMANN
DE SVAKES TALSMANN: Skolelæreren, Ap-politikeren, idrettsmannen og medmennesket Harry Hansen er død, 88 år gammel. (Foto: )

Han var nordisk mester i kappgang og et levende symbol på fysisk fostring, Harry Hansen. Fredag døde den profilerte idrettsmannen og samfunnsdebattanten plutselig, 88 år gammel.

  • Arne Børresen

Med Hansens bortgang har både idrettslaget Stjernen og Fredrikstad Arbeiderparti mistet en av sine tidligere, sentrale aktive medspillere.

Talte Roma midt i mot

Allerede som 29-åring - i 1957 - tok Harry Hansen initiativet til Kongsten Sosialistlag - forløperen til Ap-laget på denne delen av Østsiden.

Hansen bemerket seg snart som en uredd lokalpolitiker som ville tale de unges og de ressurssvakes sak.

Ikke minst i forbindelse med etableringen av St. Croix-huset mange år senere jobbet Hansen energisk for å få med seg resten av Fredrikstad Ap på idéen om å skape et allaktivitetshus for den uorganiserte ungdommen i byen.

Omsider, etter flere turbulente runder med datidens politiske lederskap, kunne den nedlagte St. Croix-skolen åpnes som et ungdommens hus i 1985. Siden har hundrevis av barn og unge hatt stor glede av tilbudet som «mindretallspolitikeren» Hansen var med på kjempe fram.

Vant NM

Gjennom hele sitt lange liv var kroppsøvingslæreren Harry Hansen opptatt av trening, sunn helse og idrettslige prestasjoner - selv om filosofien var at alle skulle med enten syvendeklassingen løp 60-meteren på 13 blank eller 7.9.

Så hadde da Hansen også litt av en ballast som aktiv utøver selv: På begynnelsen av 1960-tallet ble han intet mindre enn nordisk mester i kappgang for idrettslaget Stjernen - klubben han også var leder for i en kort periode på den tida.

Harry Hansen etterlater seg kona Erna og barna Wenche, Jon Petter, Vigdis, Heidi og Knut-Harry med deres respektive barn og ektefeller.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.