annonse

Høy temperatur: - Går utover det kommunale tilbudet

FIKK REDUSERT HUSLEIA
FIKK REDUSERT HUSLEIA: FFK skal ikke lenger betale 3.3 millioner i året for leie av Fredrikstad kommunes stadion. 1.1 million er nok, mener formannskapet.

- Stadion-avtalen fra 2013 skulle ikke gå utover det kommunale tjenestetilbudet. Men det er jo akkurat det som nå skjer!

  • Arne Børresen

Dette påpekte Venstres Trond Svandal da formannskapet torsdag vedtok å redusere FFKs "husleie" fra 3.3 - til 1.1 millioner kroner fra neste år av. I tillegg slipper klubben å innfri skyldig husleie for hele 2017.

Gjentar seg med Arena Fredrikstad?

Svandal var alene blant de 13 formannskaps-politikerne om å stemme mot ordførerens positive innstilling til å komme den hardt prøvede klubben i møte.

- Jeg stusser over argumentasjonen til de andre politikerne. Gang på gang har vi hjulpet FFK. Og da vi kjøpte stadionet i 2013 skjedde det med det klare forbeholdet at støtten ikke skulle gå ut over de kommunale tjenestene. Dit har vi kommet nå.

- Hva skjer hvis klubben rykker ytterligere nedover - må vi da ha enda en re-forhandling? Og hva gjør vi når Arena Fredrikstad til 600 millioner kroner står ferdig, og andre kommersielle utøvere ikke klarer å betale leia? spurte Svandal sine kolleger.

- Dialog

Hans Ek (Sp), Rune Fredriksen (Ap), Camilla Eidsvold (SV), Rita Holberg med flere tok imidlertid alle til orde for å rekke ut hånda til FFK:

- Vi er en utleier som andre utleiere. Når en leietaker sliter økonomisk er det naturlig å gå til verten for å be om en dialog.

- Slik er det gjort her. Og det er bra! For hva skal vi som eier stadionet gjøre dersom fotballklubben sier de må finnes seg et annet treningsanlegg? Vi HAR et stadion, og den må brukes som et stadion, formante Holberg bestemt.

Hovedgrunnen til at FFK nå får langt bedre leiebetingelser er at klubben nå bruker stadionet i bare 40 prosent av såkalt disponibel tid mot 100 prosent for bare noen år tilbake.