annonse

Hva vil skje i håndballklubben?

SPENNING
SPENNING: Det knytter seg stor spenning til hvorvidt Tor Løkeland og hans styre fortsatt skal lede FBK etter fredagens ekstraordinære årsmøte. En fraksjon i klubben ønsker å kaste styret. (Foto: )

Det blir spennende å se om fraksjonen som ønsker å kaste styret, lykkes i sine bestrebelser.

  • KNUT JOHANNESEN

- Fredrikstad BK ligger på en sensasjonell tredjeplass i eliteserien – foran Larvik.
- Økonomien er under kontroll og styrer mot positiv egenkapital pr. 31.12.2018 som forbundet krever.
- Arrangementsdelen er oppgradert.
- Publikumstallet øker.
- Loppisgeneral Ulf Berg samler trolig inn godt over en million igjen.

Likevel har en gruppering medlemmer krevd ekstraordinært årsmøte der det stilles mistillitsforslag til styret. Det er lov å undres – hva er agendaen? Hva er det man er så misfornøyd med? Hva har det sittende styret gjort som er så riv, ruskende gærn’t at det skal kastes? Vi venter i spenning på svar på spørsmålene.

Initiativtakerne har jobbet aktivt for å samle signaturer for å sikre den nødvendige tredel av medlemsmassen som måtte til for å kunne kreve ekstraordinært årsmøte. De gikk også til det skritt at de involverte spillerne for å lykkes i prosessen. De fikk nærmest hele spillerstallen på A-laget og J18 til å signere på kravet om ekstraordinært årsmøte. Nå har vi holdt på i denne jobben i drøyt 35 år, men en slik framgangsmåte har vi ikke opplevd tidligere. Når spillerne brukes på denne måten i et slags spill er det grunn til å spørre om de samme spillerne egentlig var klar over konsekvensen av å sette navnetrekket sitt på kravet om ekstraordinært årsmøte. Har 18-åringer oversikt over hva som skjer i et styre og måten klubbøkonomien styres på? Har de noen grunn til å være misfornøyd med styret? Nå faller de styret i ryggen. Er ungjentene egentlig klar over det ansvar de har påtatt seg? Vi tillater oss å tvile på det. Vi føler også det er grunn til å rette et kritisk lys på de voksne som står bak; de som bruker jentene på denne måten. Spillerne har kontrakter på å spille og trene etter klubbens sportslige opplegg – ikke bidra til å styre klubbens administrative kurs og veivalg. Det har de ingenting med å gjøre.

Av valgkomiteens tre medlemmer har nå to av dem trukket seg. Det er kanskje ikke til å undres. De jobbet hardt for å få fram et helt nytt styre i mars og følte ikke for å ta oppdraget igjen under de gitte forutsetninger. Dersom det sittende styret blir kastet fredag blir det spennende å se hvem som eventuelt skal lede FBK videre. Er det aktuelt med et comeback av mangeårig styreleder Bjørn Hansen? Og hva med de to kvinnelige styrerepresentantene Eva Malmström og Line Heiberg som trakk seg fra styret i sommer – ser de for seg styreverv igjen? Etter hva vi forstår er de pådriverne bak kravet om ekstraordinært årsmøte.

Som det framgikk av klubbens regnskap i mars hadde klubben en gjeld til Bjørn Hansen på 528.000 kroner som klubben er i gang med å nedbetale. Etter regnskapsavslutningen kom det også regninger på om lag 240.000 kroner for utlegg styrelederen hadde hatt. Det er derfor ikke uproblematisk lovmessig dersom det er aktuelt for Hansen å stille til valg som styreleder. Ettersom han har en økonomisk interesse i klubbens drift, er han ikke valgbar. En løsning kan jo selvsagt være at han ettergir klubbens gjeld…

Det blir uansett spennende å se om fraksjonen som ønsker å kaste styret, lykkes i sine bestrebelser. De har påtatt seg et stort ansvar bare ved å stille mistillit. FBK har få medlemmer og det mobiliseres sikkert på begge sider for å sikre flertall. Fredagens årsmøte i den lille foreningen er imøtesett med stor interesse i håndballfamilien.