annonse

Innsamlingsaksjon: – Benytt anledningen til å se over vinterklærne dine

SAMLER INN TØY
SAMLER INN TØY: Marita Granholt håper mange vil være med å bidra til innsamlingsaksjonen «Prosjekt Vinterjakke». (Foto: )

Venninnene Marita Granholt og Cecilie Eriksen arrangerer for 6. året på rad «Prosjekt Vinterjakke» hvor de samler inn varme klær til trengende i byen.

  • Silje Viola Hansen

Prosjektet gjøres i samarbeid med stiftelsen Blå Kors, og jentene håper like mange vil gi i år som tidligere år.

– Benytt anledningen til å se over vinterklærne dine. Har du noe som ikke blir brukt lenger? Vi tar det gledelig imot på «Prosjekt Vinterjakke» lørdag 18. november klokken 11:00 - 14:00 på St.Croix-huset i Fredrikstad, oppforder de.

Stor giverglede

Det var for 6 år siden de to venninene tok intiativet til prosjektet for første gang.

– Ideèn kom da vi så et lignende arrangement i Oslo. Vi sendte mail til jentene som var ansvarlige der og fikk informasjon om hvordan de hadde gjort det. De var veldig glade og positive over at vi ville gjøre tilsvarende i Fredrikstad, forteller Marita.

Deretter tok de kontakt med ulike organisasjoner i byen for å kartlegge behov og slik startet samarbeidet med Blå Kors.

– Givergleden har vært stor hvert eneste år, og det er vi så glade og takknemlige for!

Helt og rent

Det er stort behov for vintertøy slik som jakker, gensere, boblebukser og sko, både til store og små. Jentene har kun ett krav til klærne som leveres.

– De må være hele og rene!

Bidragene går til de som trenger det i nærmiljøet og vil bli delt ut på Varmestua, Barnas Stasjon, flyktningmottakene med flere etter innsamlingen.