annonse

Ja til brukt- og vintagebutikker!

Vi vet ikke hvor sterkt bokhandleren er opptatt av trendforskning, men mange brukt- og ikke minst vintagebutikker opplever meget gode tider og økt interesse.

  • LEDER

Fredrik Ellefsen i Gamlebyen handelsforening fortalte nylig til Fredriksstad Blad at årsaken til nedgangen i antallet faste selgere på frimarkedet har bakgrunn i en naturlig samfunnsutvikling og minibanken som forsvant. Ellefsen legger til grunn for sine vurderinger at «den gode, økonomiske utviklingen for folk flest gjør at færre handler bruktting, som det er mye av på frimarkedet».

Vi vet ikke hvor sterkt bokhandleren er opptatt av trendforskning, men mange brukt- og ikke minst vintagebutikker opplever meget gode tider og økt interesse. Til en utgave av Budstikka i april sier Bror Stende, avdelingsdirektør i Hovedorganisasjonen Virke, følgende; «Brukt- og vintagebutikker er trendy. Vi ser økt fokus på overforbruk og bærekraft. Vi tror det vil komme flere typer gjenbruksbutikker!».

Fretex i Fredrikstad er en virksomhet som opplever god vekst, og det innenfor alle «varegrupper» fra sko, klær, sportsutstyr, bøker og til møbler. Og loppegeneral Ulf Berg henter inn over 1 million kroner i året til Fredrikstad Ballklubb på salg av brukte gjenstander.

Dermed kommer nok ikke bokhandler og leder av handelsforeningen, Fredrik Ellefsen, sine tanker rundt færre kjøpere av brukte ting til å bli skrevet inn i kommende faktabøker om nåværende tiår.

I fjor sa DNBs lokal-banksjef følgende til oss; «Når også lederen i handelsstandsforeningen hadde forståelse for vårt valg ble minibanken tatt ned». I dag sier Ellefsen følgende; «Kommunen burde lagt ned en større innsats for å få inn en annen bank da DNB forsvant».

Ja, forstå det den som kan! Fortsetter utviklingen med at færre velger å ta en markedsplass på frimarkedet i Gamlebyen må det tenkes nytt.

Erfarne frimarkedselgere må tas med på råd og ikke minst må terskelen være lav for at vi alle kan hoppe inn en lørdag og rigge opp et bord.

Når kommer Barnas Frimarked på et fast område på Gamlebyen torg?

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.