annonse

Jenny (27) er byens sterkeste lærer

STERKESTE LÆRER’N
STERKESTE LÆRER’N: Jenny Marie Johansen er tilbake på Nøkleby skole i samme klasserom hun selv gikk som barn. (Foto: )
KLAR
KLAR: Jenny Marie i dyp konsentrasjon klar for et viktig løft under NM i 2016. (Foto: Bo Bergan)
FEIRING
FEIRING: Forsøket er godkjent og dommerne har godkjent løftet. (Foto: Bo Bergan)

I 2014 studerte Lislebyjenta Jenny Marie Johansen (27) på lærerskolen og trente for å stille i bikinifitness. I dag er hun kontaktlærer på Nøkleby skole og satser mot landslaget i styrkeløft.

  • Jørgen Johannessen

–Jenny er veldig flink, tålmodig og sterk! Det er beskrivelsen elevene Ibragim Rasambekovich (11), Anders Christiansen (11), Hedda Vigger Svensen(11) og Arian Brattberg Nicuravin(12) gir sin ferske lærer. Jenny fullførte lærerstudiene sommeren 2016 og fikk jobb som kontaktlærer ved Nøkleby skole. Skolen hvor hun selv tilbragte sine barneår.

Travel hverdag

–Jeg er lærer i det samme klasserommet jeg hadde som elev her. Det er litt sprøtt, ler Johansen.

27-åringen fra Lisleby har en mer enn travel hverdag.

Nå trener hun styrkeløft opp til seks dager i uka, parallelt med sine plikter som lærer på heltid.

Hun var naturligvis spent og kanskje litt bekymret for kombinasjonen lærer og styrkeløfter.

– Det var et så sterkt ønske å fortsette med idretten jeg elsker, forteller hun

– Det har til min store glede gått over all forventning! Jeg ser på det som en stor fordel å ha noe annet å fokusere på om man skal overleve i læreryrket. Et yrke hvor man engasjerer seg i så mange ulike skjebner hver dag. Jeg opplever også at elevene mine synes det er kult å ha en lærer som skiller seg litt ut. Klassen min er selvfølgelig invitert når det er konkurranser i nærheten!

Konkurrerte aldri i bikinifitness

For noen år tilbake var motivasjonen konsentrert et helt annet sted enn det den er i dag. Johansen ville ofre overskuddet og de gode måltidene for å stille i bikinifitness. Nå er hun glad ikke ble en realitet.

– Jeg er litt usikker på hvor den interessen kom i fra. Det er mulig det kom fra sosiale medier, og jeg ble fascinert av hvordan man ved hjelp av trening og strengt kosthold kunne forme kroppen sin. Må si jeg er glad det ble med tanken, påpeker Lisleby-jenta.

Fra bikinifitness til styrkeløfter

Å gå fra bikinifitness til styrkeløft gir store utfordringer, selv for Johansen. I to år hadde hun trent hardt og spist kun med fokus på utseendet. Det var strenge rammer og mye «fy-mat».

– Det var skummelt å slippe opp og å miste kontrollen på det området. Det tok ganske lang tid før jeg følte at jeg hadde et 100% sunt forhold til mat. I dag har jeg det, forteller 27-åringen ærlig.

Hun er i dag styrkeløfter i Oslo styrkeløftklubb. Hun trener ved CrossFit Fredrikstad på Gressvik, men prøver å ha de aller tyngste treningsøktene på Frysja, hvor Oslo styrkeløftklubb holder til. Hun gir miljøet og de flotte menneskene i styrkeløftmiljøet æren for sin treningsglød.

– Det er et utrolig fint miljø. Idretten har et stort fokus på antidopingarbeid og ren idrett. Jeg ble tatt i mot med åpne armer av folk som ville dele kunnskapen sin med meg – helt gratis! Forteller hun energisk.

Satser mot landslaget

I startfasen av styrkeløftkarrieren ble hun kjent med Bo Andrè Bergan. Bergan har 10 år erfaring innenfor styrkeløft, han har konkurrert på internasjonalt nivå og er en av de beste i sin klasse i landet.

– For to år siden tok Bergan over treneransvaret for meg. Hans kunnskap, kapasitet og engasjement ga meg en enorm fremgang. Uten hans hjelp hadde jeg ikke vært i nærheten av der jeg er i dag, forteller hun og røper med det samme målsetningen fremover.

– Det er kanskje litt freidig å si det høyt, men målet mitt er å bli tatt ut på landslaget i styrkeløft og å konkurrere på internasjonalt nivå. Jeg mener jeg har gode forutsetninger for å få det til, avslutter lærer og styrkeløfter, Jenny Marie Johansen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.