annonse

Jørgen beste FSK'er i jr-NM

NM:
NM: (Foto: Vidar Hermansen)

Jørgen Stigen (18) ble klart beste FSK'er under første dag av junior-NM i langrenn.Til tross for en låsning i ryggen gjorde han trolig sesongens aller beste løp på 20km klassisk.

  • Helge Bovim

Tidlig fredag morgen var det minus 19 kalde i Steinkjer. Men under det meste av løpet var det strålende sol og "bare" minus 10-11 grader. Perfekte tøffe løyper, ingen smøreproblemer og strålende forhold, fremfor alt like for alle under klassisk-delen av junior-NM.

Av Skiklubbens seks startende i tre klasser: 17- 18- og 19/20års-kassene, var det utvilsomt Jørgen Stigen som klarte seg best på årets lengste mesterskaps-distanse, 20 km klassisk. Til tross for en låsning i ryggen holdt
Kråkerøygutten topp tempo rundt halvannen mil. Men fikk det som alle andre beintøfft mot slutten, i tillegg ti betydeige ryggsmerter.

  - Ikveld blir det alt vi kan fremskaffe av massasje for Jørgen. Så får vi se om vi kan få stablet ham på bena til lørdagens 10 km i fristil, beretter pappa og trener Rolf Stigen for Demokraten.

Tobias brøt

De øvrige FSK'eerne fikk det også tøfft på årets tøffeste NM-distanse
. Så tøfft at mange brøt. Deriblant FSK's normalt beste Tobias Olsen. Han lå foran Jørgen i starten, men etter en
knapp mil var det slutt på spruten.

Også yngstemann Erik Stigen i 17-årsklassen fikk en blytung dag. Er trolig ikke helt frisk og står over NM lørdag. Gledelig er det imidlertid at Herman Gløersen er tilbake i skisporet etter lang, lang tids skade.

Jørgen Stigens's 53.plass i NM høres kanskje ikke særlig bra ut - men over 220 løpere var påmeldt.
 De tre NM-klassene hadde tilsammen over 600 løpere. Med et nivå som utvilsomt er det høyeste i verden. Ingen annen nasjon har en tilsvarende rekruttering som Norge. V-mester Jørgen Lippert fra Råde sto over 2-mila fredag
.
 På 10km fristil lørdag er han forhåpentlig tilbake i kjent stil.
Søndag er det NM-stafetter. Ikke for klubber som i senior-NM, men derimot kretslag. Og planen er at alle friske FSK'ere går stafett for Østfold.

Ett eneste skår i gleden: FSK stilte ikke med en eneste jenteløper i de tre juniorklassene....