annonse

Kandidater til Østfoldprisen

Østfoldprisen
Østfoldprisen: (Foto: Østfold Fylkeskommune)

Tre finalekandidater står igjen etter juryens vurdering av 45 aktuelle kandidater for Østfoldprisen 2017.

  • Ask Bankerud

De tre nominerte er Safia Haase, Sten Hellberg og Dagfinn Enerly. Du kan stemme på nettsiden stemme.ostfoldfk.no.

Prisen deles ut en gang i året til organisasjoner, enkeltpersoner, grupper eller lag som bor eller er fra Østfold, eller på annen måte har tilknytning til Østfold, som har gjort en spesiell innsats for Østfold fylket. Vinneren av Østfoldprisen får med seg 100 000 kroner i premiepenger, et diplom og et kunstobjekt som utformes spesielt av en Østfoldkunstner.

- Ildsjeler på hvert sitt område

Årets tre nominerte til finaleheatet er Safia Haase, Sten Hellberg og Dagfinn Enerly. Safia Haase er særlig kjent for sitt integreringsarbeid, og for hennes innsats mot kjønnslemlestelse. Sten Hellberg er kjent for sin innsats mot forurensning i havet og i kystlandskapet både i Østfold, nasjonalt og internasjonalt. Hellberg har dessuten arbeidet iherdig for opprydding langs strender i fylket og utenfor. Dagfinn Enerly er en tidligere fotballspiller, som nå blant annet er foredragsholder og fotballskolearrangør.

Fornøyd

Juryleder Siv Henriette Jacobsen er fornøyd med de tre nominerte som juryen har bestemt at skal være med i finaleheatet.

– Vi har vurdert 45 iherdige ildsjeler. Men jeg er fornøyd med de tre vi har plukket til å bli med i finaleheatet. De er et bra knippe ildsjeler på hvert sitt område. I fjor var det første gangen Østfoldprisen ble delt ut ved at det er folket, og ikke juryen, som avgjør hvem som vinner finalen. Fjorårets utdeling av prisen vakte et stort engasjement.

– Jeg synes det er veldig positivt at folk skal få bestemme hvem som fortjener å vinne prisen.

Bruk stemmeretten

Jacobsen oppfordrer alle til å bruke stemmeretten.

– Jeg synes det er viktig at ildsjelene får oppmerksomhet for sitt arbeid. De gjør en bra jobb, og de fortjener å settes pris på og bli brakt frem i lyset. Samtidig mener vi Østfoldprisen er med på å skape stolthet for Østfold, understreket jurylederen.

Dersom du vil avgi din stemme er fristen 19.november. Utdelingen av prisen vil skje på Østfold fylkestings siste samling for året den 6. og 7 desember.

demokraten@demokraten.no