annonse

- Kjempeflott turnering!

- Kjempeflott turnering!
- Kjempeflott turnering!:
RUTINERT
RUTINERT: Caroline Rohde-Moe (25) fikk etter hvert ganske god kontroll på sin 11 år yngre finalemotstander. (Foto: Tommy Skauen)
IMPONERTE
IMPONERTE: 14-årige Ine Marlen Sælen Pedersen fra Moss imponerte i finalen. (Foto: )
TIL TOPPS
TIL TOPPS: Caroline Rohde-Moe får førstepremien og gratulasjoner fra tennisens grand old man, Jahn Henrik Wiese. (Foto: )
I 1967
I 1967: Jahn Henrik Wiese med programmet fra forrige gang det var en Grand Prix-turnering på Wiese-banen - ganske nøyaktig 50 år siden. (Foto: )

- Det har vært en kjempefin turnering! Å spille for publikum var også ekstra inspirerende, sier Caroline Rohde Moe (25) som gikk til topps i Fredrikstad tennisklubbs første Grand Prix-turnering på 50 år!

  • Knut Johannesen

- Det er kjempeviktig for interessen at vi kan arrangere slike turneringer. Nå må vi jobbe for at dette kan bli et årlig arrangement, fastslo klubbens grand old man – Jahn Henrik Wiese (78).

Senioren spilte den forrige turneringen i 1967 på Wiesebanen.

- Det skjedde da klubben fylte 40 år og nå feirer vi 90 år med en ny turnering, påpeker Wiese mens han vandrer rundt blant et kyndig publikum som fikk se flere spennende kamper i løpet av helgen.

- I 1967 slo jeg en dansk landslagsreserve, men røk ut i kvartfinalen, erindrer han.

Frykten for Bjørn Borg…

Siden FTK fylte 40 og fram til i dag har ønsket om en hall vært tema uten at det har skjedd noe.

- Tennishall var et hett, politisk tema på 70-tallet. Debatten gikk heftig i aviser og blant politikerne. Det var knapt en dag uten avisinnlegg for og imot hallen. Vi fikk avslag på å bygge en skikkelig tennishall, men kunne få bygge en treningshall (!). Begrunnelsen fra noen Høyre-politikere var spesiell – de mente at dersom datidens store stjerne, Bjørn Borg, kom hit for å spille ville det bli så mange biler i området at det ville bli for skummelt for barna i Bydalen, forteller Wiese med et smil.

- Må ha en hall

- Nå har igjen vi fått signaler om at det er ønske om å bygge boliger her og at vi får en egnet tomt på Østsiden til å bygge en hall. Skal tennisen kunne utvikles og interessen økes, må det en hall til. Tennis har blitt en innendørsidrett; nå har vi vært heldige med været denne helgen; med regn hadde jo alt kunnet gå i vasken. Det er vanskelig å rekruttere barn og unge til sporten hvis værguder styrer både trening og kamper. Nei, vi må innendørs, slår Jahn Henrik Wiese fast.

- Kjempefin turnering

En som trivdes i godværet på Wiesebanen var Caroline Rohde Moe. 25-åringen spiller for Blommenholm/Sandviken TK, men familien har solide aner fra Fredrikstad. Hun er topp-5 blant norske damespillere, ifølge eget utsagn.

- Det var kjempeartig å spille her. Fine baner og bra opplegg. Og publikum attpåtil! På en av de tidligere GP-turneringene jeg spilte i år var det to tilskuere. Her var det veldig inspirerende å spille, synes Rohde Moe.

Hun fikk med seg en kajakk og en sjekk på 3500 kroner for seieren.

14-åring imponerte

Hun møtte 14 år gamle Ine Marlen Sælen Pedersen fra Moss i finalen og vant 2-0 (6-3, 6-1) etter en kamp med mange gode ballvekslinger. Til slutt ble rutinen avgjørende til storfavorittens fordel, men ungjenta fra Moss rakk å vise sitt ubestridte talent og imponerte publikum. At hun skulle ta fire games fra den 11 år eldre vinneren, var det få som hadde trodd.

Ofte på Wiesebanen

Caroline Rohde Moe er så visst ikke ukjent med Wiesebanen selv om hun bor i Oslo.

- Jeg trener her ofte på sommeren med vår høyest rangerte, Ulrikke Eikeri, når hun er her på familiens hytte på Hvaler, forteller hun.

Hun har spilt mye internasjonalt og har fem år som collegespiller fra USA på «cv’n» og spiller også for et svensk lag.

- Målet er å holde et bra nivå, sier en fornøyd Caroline Rohde Moe.

Herreklassen ble vunnet av Rana-Roop Singh Bhullar fra Nordstrand med 6-3, 6-1 over Mirza Koristovic, OTK. I double ble det Mosse-triumf ved Fredrik Øyan Moe og Rana-Roop Singh Bhullar mot Eirik Saas Grøner og Remy Aleksander Johansen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.