annonse

Laber DAB-interesse

HAR DAB
HAR DAB: - Vi har montert adapter. Og betalt 1700 kroner for det, forteller Kangarat Aasen fra Østsiden. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Jeg har ikke DAB eller adapter. Kanskje får vi det når vi i framtida kjøper en ny bil, sier Linda Mathews fra Fredrikstad. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Jeg savner å høre på NRK i bilen. Men jeg har i øyeblikket ingen planer om å anskaffe DAB-radio eller adapter, medgir Grete Arnesen fra Engelsviken. (Foto: )
HAR DAB
HAR DAB: - Vår bil er ganske ny - så her er det DAB. Som P4-lytter må du jo ha dette utstyret etterhvert uansett, opplyser Monica Gustavsen Tvete fra Østsiden. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Å bruke en masse penger på et adapter bryr jeg meg ikke om å gjøre, forteller Berit Eriksen fra Leie. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Jeg har ikke DAB-radio eller adapter i bilen. Har heller ingen umiddelbare planer om å anskaffe slikt utstyr, sier Rita Johansen fra Larkollen. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Synd å miste NRK i bilen. En får høre på P5 istedet, fastslår Gunn Reinertsen fra Gressvik. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Dette DAB-greiene er litt slitsomt. Hvorfor kunne vi ikke ha det som vi hadde det? spør Karoline Stjernstedt Pedersen fra Begby. (Foto: )
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Innføringen av DAB ligner på tvang. Da byr det meg mot å kjøpe adapter også, sier Lene Arnesen fra Halden. Alle (Foto: Arne Børresen)
HAR IKKE DAB
HAR IKKE DAB: - Nei - jeg har ikke DAB-radio i bilen og kommer heller ikke til å kjøpe verken DAB eller adapter, forsikrer Ruth Bråten fra Kongsten. (Foto: )

Heller ikke damene løper og kjøper DAB-radio eller adapter til bilen, viser en uhøytidelig Demokraten-undersøkelse gjort på en p-plass ved rundkjøringa på Østsiden.

  • Arne Børresen

Forleden stilte avisa ti menn og én dame spørsmål om de har montert inn DAB pluss radio eller adapter i bilen.

Spørrerunden som ble utført utenfor Biltemas lokaler på Østsiden viste at kun én av de elleve bilistene hadde investert et par tusen kroner i utstyret slik at man kan få inn blant annet NRKs kanaler også i framtida.

Gunnar Falck - profilert kulturarbeider på Hvaler og en varm DAB-radio-talsmann - hevdet med rette i et innlegg for få dager siden at Demokratens spørreundersøkelse som stod på trykk 26. september hadde en kjønnsmessig slagside.

For å skape balanse bringer vi her «jente-utgaven» hvor ti damer som parkerte utenfor Rema på Østsiden mandag formiddag fikk spørsmålet «har du DAB pluss radio eller adapter i bilen?»

Og som lynintervju-runden viser så er det etter all sannsynlighet også svært mange kvinner som nå kjører rundt på veiene uten å få inn den tyngste og viktigste radio-stasjonen her til lands: NRK.