Sport

......men det betinger inntekts- økning

Stjernen har fredet spillerne i A-stallen i det økonomiske uføre klubben har kommet i. Mandag legger kontrollkomiteen fram en fullstendig regnskapsoversikt for styret. Deretter rettes alt fokus på å øke inntektene. Gjelda pr.dato anslås til cirka 2.7 millioner kroner.

-Vi skal først og fremst gjøre alt som står i vår makt for å øke inntektene. Vi har et lag som ligger på sølvplass i serien og som leverer bra hockey. Det viktigste de hockeyinteresserte nå kan gjøre er å møte opp på kampene i større grad, poengterer Stjernen-ledere, Lars Joramo.

- Hva med utgiftssida?

- Vi har vurdert alle mulige tiltak. Det er helt uaktuelt å sparke spillere, slår han fast.

MEN:

- Hvis alt det vi skal jobbe med av inntektsbringende tiltak faller i fisk, kan vi selvsagt ikke garantere noe, men pr. dato er det uaktuelt å røre ved spillernes kontrakter, legger han til.

Klubben har betalt de mest prekære regningene. Lønn er også anvist for oktober.

- Hva med andre ansatte?

- Vi må se på klubbens organisasjon. Situasjonen tilsier kanskje at vi må tilbake til mer frivillighet, selvom det ikke er heldig i en klubb som omsetter for 15 millioner kroner, medgir Joramo.

Sponsorer trakk seg

Hovedårsaken til at klubben har havnet i gjørma, er altfor optimistisk budsjettering på inntektssida.

Det har Stjernen-lederen en forklaring på:

Noe har dukket opp fra tidligere, men forklaringen på den noe optimistiske budsjettering beror på løfter fra flere sponsorer om tilførsel av midler. Da sesongavslutningen ble så tung - og det hele endte med kvalifisering - var det flere sponsorer som ikke stod ved sine løfter. Der ligger en stor del av problemene, forklarer Joramo.

Bergstrøm på vei ut?

Klubbdirektør Svein Bergstrøm var ikke tilgjengelig for kommentar i går. Utfra situasjonen og styrets syn på direktørens gjøren og laden, bør ingen bli overrasket om hans tid i klubben snart er over. Han er fortsatt inne i sin prøvetid etter ansettelsen.

- Vil Bergstrøm få fast ansettelse når prøvetida går ut?

- Et godt spørsmål. Det vil trolig bli avklart etter kontrollkomiteens gjennomgang av regnskapene, sier Joramo.

- Burde Bergstrøm opptrådt annerledes da media ville ha svar på direkte spørsmål om økonomien?

- Han feilinformerte ikke, men burde som bedriftsleder ha opptrådt og ordlagt seg noe annerledes. Forholdet mellom Bergstrøm og styret er ikke det beste etter det som har skjedd. Vi har tatt opp hans opptreden med ham og han har fått en skriftlig advarsel fra styret, forteller Stjernen-lederen.

- Vi ønsker ikke å skjule noe, men vi burde ha avklart alle forhold før vi gikk ut til offentligheten med problemene, sier den hardt prøvede hockeylederen.

- Tror du Stjernen kommer ned på bena etter denne smellen?

- Det har jeg god tro på. Jeg har forståelse for at vår troverdighet hos noen kan være litt liten etter de siste dagers hendelser, men nå starter jobben med å bygge opp tilliten igjen. Jeg har god tro på at vi skal lykkes i å få orden på økonomien i løpet av sesongen, sier Lars Joramo.

Mer fra Dagsavisen