Sport

Ny svenske klar for MS

VIF var interessert i løperen Ludvig Steenberg (24). Men det er MS og David Livingstone som får nyte godt av 24-åringens tjenester på isen denne sesongen.

Den svenske løperen Ludvig Steenberg (24) har signert en ettårsavtale med ishockeyklubben Manglerud Star. Det skjedde torsdag.

Det kan ha vært i grevens tid. For Dagsavisen erfarer at Vålerenga skal ha slått på tråden, og forhørt seg om spillerenes navn, allerede fredag. Men da var avtalen allerede underskrevet med drabantbyklubben.

Svensken var med da MS gikk på is for en uke siden, og den 182 centimeter høye løperen imponerte fra første skøytetak.

Onsdag fortalte daglig leder i Manglerud Star, Cecilie Olsen, at klubben hadde tilbudt svensken å ikle seg den gule og grønne drakta permanent.

MS ble nylig trukket tre poeng på grunn av negativ egenkapital, og Olsen var klar på at tilbudet ikke akkurat var gullkantet. Hun virket derfor på ingen måte overbevist om at han kom til å signere for Dave Livingstons mannskap.

Les også: Sentrumslaget Grüner utfordrer de store

Men torsdag ble det altså klart at Steenberg ønsker å prøve lykken i Oslo øst. Der blir han gjenforent med den norske backen Tord Thoresen.

De to spilte en sesong sammen på det amerikanske collagelaget Plymouth State University i 2015/16. Etter den sesongen forlot Thoresen USA, og dro til Oslo. Nå, tre år senere, følger Steenberg i fotsporene.

Steenberg blir den tredje svensken klubben signerer denne sommeren. Fra før har de hentet den storvokste løperen Gustaf Berling, samt målvakt Oscar Fröberg.

I tillegg til de nye svenskene har også den amerikanske backen Hakon Nilsen tatt turen til hovedstadsklubben denne sommeren. Av norske nysgineringer er Kjetil Martinsen det største navnet. Han kommer fra Storhamar, og har signert for sin tredje periode i klubben. De norske ungguttene Marius Carho Hansen (22) og Marcus Ekberg (21) er også nye fjes på Manglerud kommende sesong. De har tatt turen fra henholdsvis Frisk Asker og Vålerenga.

Les også: Martinsen vil finne igjen gleden med hockey på Manglerud (DA+)

Livingston forlenger

Fredag kom også nyheten om at Manglerud Star-trener David Livingston forlenger kontrakten sin med klubben. I utgangspunktet gikk kontrakten til amerikaneren ut neste år, men nå er den forlenget til tre år.

Daglig leder i MS, Cecilie Olsen, er glad for at Livingston vil være med videre.

– Vi ønsker å ha han med videre fordi vi vil ha kontinuitet. Det er mye nytt i klubben nå. Nytt styre, jeg er ny, og derfor er det viktig å ha med Dave, som kjenner klubben godt og har vært med i mange år, sier hun til Dagsavisen.

– Det virker som dere to har en god tone også?

– Det har vi. Men vi krangler litt av og til da, ler hun.

– Konstruktiv krangling?

– Ja, det er stor takhøyde, avslutter hun.

Mer fra Dagsavisen