annonse

Lokal ungdomsbedrift tok seks førsteplasser

VANT:
VANT: André Lier, Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm tok hjem hele seks førsteplasser for sitt produkt. (Foto: Privat)

Aewa UB fra Hans Nielsen Hauge videregående skole var helt overlegne under fylkesmessen for ungdomsbedrifter.

Hele seks førsteplasser stakk de unge elvene av med. 

- Jeg er helt stum! Dette betyr så mye for oss, sier André Lier, daglig leder i Aewa UB. 

De to andre som er med i bedriften er Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm. Sammen studerer de tre Markedsføring og ledelse ved Hans Nielsen videregående skole i Fredrikstad sentrum. 

De tre elevene har utviklet en silikontråd med clips i hver ende, slik at man kan ha de nye trådløse ørepluggene fra Apple rundt halsen. 

Underveis fikk de også hjelp av Fredrikstad-gründeren Bård Eker. Spesielt design og funksjonalitet ble trukket frem som meget bra av juryen. 

Styreleder i Ungt Entreprenørskap Østfold, Kolbjørn Røstelien, var imponert over de mange ungdomsbedriftene som var til stede. 

– Jeg er imponert over elevene - og jeg blir rett i ryggen når jeg ser hvilket jobb lærerne legger ned i dette. Lærerne som jobber med dette tør å gå utenfor sin egen komfortsone og velger undervisningsmetoder som er relevante og tidsriktige. Kvaliteten på ungdomsbedriftene blir høyere år for år, takket være dyktige og engasjerte lærere, sier han. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.