annonse

Lokal ungdomsbedrift tok seks førsteplasser

VANT:
VANT: André Lier, Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm tok hjem hele seks førsteplasser for sitt produkt. (Foto: Privat)

Aewa UB fra Hans Nielsen Hauge videregående skole var helt overlegne under fylkesmessen for ungdomsbedrifter.

Hele seks førsteplasser stakk de unge elvene av med. 

- Jeg er helt stum! Dette betyr så mye for oss, sier André Lier, daglig leder i Aewa UB. 

De to andre som er med i bedriften er Aleksander Laabak og Emil Oliver Hamborgstrøm. Sammen studerer de tre Markedsføring og ledelse ved Hans Nielsen videregående skole i Fredrikstad sentrum. 

De tre elevene har utviklet en silikontråd med clips i hver ende, slik at man kan ha de nye trådløse ørepluggene fra Apple rundt halsen. 

Underveis fikk de også hjelp av Fredrikstad-gründeren Bård Eker. Spesielt design og funksjonalitet ble trukket frem som meget bra av juryen. 

Styreleder i Ungt Entreprenørskap Østfold, Kolbjørn Røstelien, var imponert over de mange ungdomsbedriftene som var til stede. 

– Jeg er imponert over elevene - og jeg blir rett i ryggen når jeg ser hvilket jobb lærerne legger ned i dette. Lærerne som jobber med dette tør å gå utenfor sin egen komfortsone og velger undervisningsmetoder som er relevante og tidsriktige. Kvaliteten på ungdomsbedriftene blir høyere år for år, takket være dyktige og engasjerte lærere, sier han. LES OGSÅ
annonse

annonse

annonse