annonse

Lokale korps til NM

NM JANITSJAR
NM JANITSJAR: Lisleby musikkorps er ett av fire lokale korps som i helgen skal konkurrere i Trondheim. (Foto: privat)

+ I helgen arrangeres NM janitsjar i Trondheim. Fra Fredrikstad deltar Onsøy Musikkforening, Lisleby Musikkorps, Borge Musikkorps og Musikkforeningen Viken.

  • Tomm Pentz Pedersen

NM for janitsjarkorps ble første gang arrangert i 1979. Nåværende divisjon-inndeling startet i 1993. I år deltar 116 musikkorps. Det blir spilt i flere saler samtidig fra fredag formiddag til lørdag kveld og kongepokalen deles ut til vinneren av elitedivisjonen.

Onsøy Musikkforening

Onsøy Musikkforening deltar for første gang. Korpset deltar i 7. divisjon og skal spille Norsk Rapsodi nr. 2 av Johan Svendsen og Amorita Sosa av Texidor.

Musikkforeningen Viken har deltatt i NM flere ganger. De spiller nå i 4.divisjon og på programmet står The Seventh Night of July av Itaru Sakai og Under blågul fana av Viktor Widqist

Lisleby musikkorps har deltatt i mange år. De vant 2.divisjon i 2005 og 2013. Men etter dette har de dalt nedover og spiller i år i 3.divisjon. Korpset som kan feire 115-års jubileum spiller Festival Overture av Egil Hovland og 4. Sats av Suite Francaise av Milaude.

Borge Musikkorps har også deltatt flere ganger og vant 2. divisjon i 2002. Borge deltar i år i 1. divisjon med stykket Labyrinth av Torstein Aagaard-Nilsen. Verket ble bestilt av Borge Musikkorps i anledning 450års jubileet for Fredrikstad by.

Høyt nivå

Fra Østfold deltar også Greåker Musikkorps (1. div), Sarpsborg Janitsjar (Elite) og Moss og omegn musikkorps (6. div).

Ny leder i Lisleby Musikkorps, Tore Steinar Pettersen, forteller til Demokraten at musikantene håper at de rykker opp i 2. divisjon igjen.

– Det er på dette nivået vi føler korpset bør være. Men når det er sagt blir nivået på musikkorpsene i Norge høyere og høyere er og det blir vanskeligere å komme helt opp i toppen.