annonse

Mann pågrepet i væpnet politiaksjon i Mysen

POLITI:
POLITI: Politiet er på plass i Mysen. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad )

Politiet har pågrepet en mann som barrikaderte seg i en leilighet i Mysen tirsdag ettermiddag. Foreløpig opprettholdes evakueringen i området.

  • NTB

– Vi har kontroll på mistenkt gjerningsperson. Vi opprettholder evakuering til området er klarert, opplyser politiet i Follo på Twitter.

Politiet rykket ut til det de beskrev som et væpnet oppdrag i Industriveien i Mysen like etter klokken 10.

Mange politipatruljer ble sendt til stedet, og folk ble bedt om å holde avstand til området.

– Vi evakuerer leiligheter i et bygg i Industriveien. Mann har barrikadert seg i et rom i huset, opplyste politiet halvannen time senere.

Folk ble også anmodet om å forlate det aktuelle kvartalet rundt Industriveien – til Skoleveien, Storgata og Bakkegata mot Smedgata. Det er imidlertid usikkert hvorfor evakueringen blir opprettholdt også etter at politiet har pågrepet mannen.

Innsatsleder Per Olav Tjore forteller til Smaalenenes Avis at det dreier seg kun om én person, som er en kjenning av politiet.

– Vi fikk melding klokken 10.05 om en mann med utagerende og merkelig oppførsel. Da vi kom til stedet, utviklet det seg til en trusselsituasjon med et uklart trusselbilde. Vi prøver nå å løse dette med dialog, uten bruk av tvangsmidler, sa Tjore mens politiet fortsatt var i dialog med mannen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.