annonse

Mer synlig Fredrikstad-politi på 17.mai

: (Foto: )

Det melder ordenssjef Inge Jensen om drøyt noen dager før 17.mai.

  • Rahand Bazaz

Ordenssjefen melder om flere tiltak som skal sørge for sikkerheten til flere titalls tusener av mennesker i sentrumskjernen. Grunn: Rekordlangt tog.

- Vi kommer til å ha en økning både med synlighet av politiet i sentrum, og dette er fordi det kommer mange mennesker inn i kjernen av sentrum. Vi har et tett samarbeid med kommunen og vi har derfor tatt våre grep, sier han til Demokraten.

Årets utgave av 17.mai-toget blir det største som noensinne har vært i Fredrikstad. Byens skoler, som er oppe i tallet 33, er representert, og antallet har tidligere blitt anslått til opp i mot 30.000 mennesker. 

Politiet ønsker ikke å uttale seg om den nøyaktige grunnen til opptrappingen under årets utgave av 17.mai-feiringen. Om dette er av hensyn til trusselbildet Norge opplever fortiden er ikke noe Jensen ønsker å svare på.

- Du får ikke de ordene ut av meg, sier ordenssjef Inge Jensen til Demokraten. 

SE HELE 17.MAI-PROGRAMMET HER:

Sperrer veier

I tillegg til å ha mer synlig politi, blir fremkommeligheten til de fleste redusert. Dette fordi politiet nå skal sperre av flere gater enn tidligere. 

- Det starter helt fra enden på Farmannsgate og helt bort til brannstasjonen. Vi har tatt høyde for logistikken hva gjelder alle bussene som skal frakte elevene på skolene til sentrum og derfor ønsker vi å sperre av flere gater, sier politiet.

Over 50 busser skal ut i trafikken fra de forskjellige skolene. Slik som i fjor vil det også i år bli gratis buss og parkering i parkeringshusene. Ordenssjef Inge Jensen håper på et knirkefritt arrangement.

- Målet er en super 17.mai, og at alle vi som også skal jobbe får en fin opplevelse, avslutter Jensen. 

Ettersom Fredrikstad i år feirer sitt 450-årsjublileum, blir toget også preget av dette. Hver skole har fått hvert sitt tema fra byens historie, som de skal prøve å vise i toget. Det blir med andre ord en fin tidsreise for publikum av historien som startet i 1567. 

ORDENSSJEF
ORDENSSJEF : Ordenssjef Inge Jensen. Foto: Politiet
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.