annonse

Nå kan nabo John Lilleborge smile – søknaden om deponering av radioaktivt avfall trekkes

Ikke varslet
Ikke varslet: – Det er svært betenkelig at at planene om lagring av radioaktivt avfall i Borge pukkverk ikke er varslet formelt med nabovarsel til alle som har tilgrensende arealer nedfalls fra anlegget, sier John Lilleborge på gården Lilleborge. (Foto: Erik Wiggo Larsen)

Ole & Peder Ødegaard A/S har i samråd med Norsk Gjenvinning AS valgt å trekke søknaden til Statens Strålevern om deponering av masser fra Søve Gruve.

  • Rahand Bazaz

Det bekrefter kommunikasjonssjef Annica Fiedler i Norsk Gjennvinng i en pressemelding sendt ut tirsdag.

Ole & Peder Ødegaard A/S og Norsk Gjenvinning AS står fortsatt inne for at søknaden var forsvarlig, men etter gjentatte protester og trusler fra enkeltpersoner, trekker de nå søknaden tilbake. 

– Søknaden trekkes imidlertid av hensyn til Ole & Peder Ødegaard A/S som har fått hard medfart i kontakten med lokale protestgrupper. Ansatte i selskapet og deres familier har blitt utsatt for urimelig press og trusler fra enkeltpersoner.

Videre i pressemeldingen heter det at selskapet ikke ønsker å gi flere kommentarer eller intervjuer til pressen. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.