annonse

Nå samles kulturkreftene på Gressvik: – Vi vil presentere mangfoldet

SAMLES
SAMLES: Nå samles kulturkreftene. (Foto: Rebecca Holbye)

I disse dager forbereder en rekke kulturaktører på Gressvik seg til vårkonsert på Paviljongen førstkommende lørdag.

  • Rebecca Holbye

Mannskoret Skiold, sangkoret Harmoni, Kaos Sang og Teater, musikkforeningen «VIKEN», Rød og Hurrød skolekorps, Jælpekorpset og Sprüdelwasser Tyrolerkapelle samarbeider om den årlige vårkonserten på Paviljongen. De ønsker å vise frem sang- og musikklivet på Gressvik for fjerde år på rad.

Godt samarbeid

De syv aktørene planlegger å gjenta suksessen fra i fjor, og har et spennende program planlagt for publikum.

– Vi starter med oppmarsj fra tre forskjellige steder på Gressvik; Torvet, kirken og Granliveien. Vi møtes på Paviljongen hvor korene setter i gang konserten, forteller Grethe S. Pettersen fra musikkforeningen «VIKEN».

Konsertaktørene er fornøyd med å avholde konserten på Paviljongen.

– Paviljongen er lite brukt, men har en utescene som egner seg godt til konserter på vår- og sommertider. Folk stilte opp mer på kulturarrangementer på Paviljonger før, da var det opplegg der nesten hver lørdag. Det blir fint å trekke folk dit i forbindelse med konserten vår, sier Oddvar Eriksen fra Mannskoret Skiold.

Forener barn og voksne

I år blir de voksne musikerne akkompagnert av unge kulturspirer innenfor både musikk, sang og teater fra Rød og Hurrød Skolekorps og Kaos Sang og Teater.

– Å ha med talentfulle barn og ungdom løfter konsertopplevelsen og gir mersmak blant publikum, fortsetter Eriksen.

Stein Arne Rimehaug er leder i skolekorpset og skal være konsertens lydmann. Han tror også på det positivet utslaget samarbeid mellom voksenkorps og skolekorps gir.

– Det er inspirerende for ungene å høre på voksne, erfarne musikerne. Det skaper spillelyst, sier Rimehaug. Datteren hans, Madelen Rimehaug (9), gleder seg til å spille med de voksne.

– Jeg elsker musikk, derfor er det kjempegøy å spille i korps. Vi øver til konserten nå, og jeg tror det blir morsomt å spille med alle de andre, sier Madelen (9), som spiller klarinett i Rød og Hurrød Skolekorps.

Viser seg frem

Konsertaktørene har som mål å skape sang- og musikkliv på Gressvik. De forskjellige foreningene bruker også anledningen til å rekruttere nye medlemmer.

– Det er flott å trekke sammen alle aktørene og hente frem gamle tradisjoner med lørdagskonserter på Paviljongen. Det blir morsomt å vise frem det Gressvik har å by på, både med kulturinnslag og flotte lokaliteter, sier Rimehaug.

– Vi vil presentere mangfoldet på Gressvik, derfor velger vi å gjøre denne konserten sammen, forteller Ivar Hjelmengen fra Sangkoret Harmoni.

– Konserten fungerer også som en motvekt til sportslige stevner og lignende. Gressvik er mer enn bare håndball og fotball, legger Grethe Pettersen til.

– Vi håper på fint vær og mye mennesker, og kan love en kjempefin konsertopplevelse, avslutter Oddvar Eriksen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.