annonse

Nordmenn pågrepet på rånefest i Strömstad

ARKIV
ARKIV: Norsk og svensk politi i Strømstad i Sverige. Dette bildet er et arkivbilde og har ingen sammenheng med saken. (Foto: Audun Braastad )
FEST:
FEST: Nordmenn samles i Strømstad i Sverige skjærtorsdag. (Foto: Audun Braastad )

Flere nordmenn ble tatt hånd om av politiet i Strömstad under den tradisjonelle norske rånefesten i den svenske grensebyen skjærtorsdag.

  • NTB

– Én nordmann er tatt for fyll, og en annen er innbrakt mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, sier områdesjef for politiet i Strömstad Nina Heyden til Fredrikstads Blad.

I tillegg er mellom ti og femten nordmenn blitt tatt med til politistasjonen på grunn av alkoholpåvirkning.

– Og én er pågrepet etter et slagsmål, sier gruppesjef i Strömstad-politiet Johan Hilding til NRK Østfold.

Han omtaler likevel rånefesten skjærtorsdag som "stille og rolig".

– Det har vært litt roligere enn det pleier å være, det har gått veldig bra, sier Hilding.

Det var tidvis køer på flere mil inn mot den svenske grensebyen skjærtorsdag.

– Invasjonen har begynt, skriver Strömstads Tidning.

Det har etter hvert blitt tradisjon for mange nordmenn å dra til Strømstad for å feste på skjærtorsdag. I fjor dro så mange som 5.000 nordmenn til det lille stedet, ofte i biler med noen år under panseret.

Svensk politi har økt beredskapen, også på grunn av terrorangrepet i Stockholm fredag i forrige uke. Ifølge Strömstad Tidning må besøkende regne med ekstra politikontroller, og ved kjøpesenteret Nordby er det utplassert ekstra politistyrker.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.