annonse

Ny operasjonssentral tatt i bruk

SKI
SKI: Operasjonsleder Finn Håvard Brække Aas ble den første operasjonslederen i Øst politidistrikts sin nye sentral på Ski. (Foto: Politiet)

Onsdag ble operasjonssentralene i Sarpsborg, Lillestrøm og Ski lagt ned. Samtidig åpnet én ny operasjonssentral for Øst politidistrikt i Ski. Endringene skjer som følge av at Politi-Norge har gått fra 27 til 12 politidistrikt.

- Dette er en merkedag for Øst politidistrikt, og markerer for alvor at vi er blitt til ett politidistrikt. Det er lagt ned mye arbeid av mange i forkant, og nå er vi endelig i gang med én operasjonssentral, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

Publikum skal forholde seg til politiet på samme måte som tidligere, ved å ringe 112 i nødstilfeller der det er fare for liv og helse, og 02800 ellers.

Fra tre til én

Operasjonssentralen er politidistriktets døgnbemannede ledelses- og koordineringssentral – for all planlagt og hendelsesstyrt operativ virksomhet.

Den nye operasjonssentralen dekker hele politidistriktet. Dette innebærer også at politiet etablerer felles rednings- og kriseledelse for hele distriktet, og at alle relevante IKT-systemer er oppgradert og tilpasset.