annonse

Nye arrangører av Hvaler Triatlon

Triatlon
Triatlon: (Foto: Ask Bankerud)
Triatlon
Triatlon: (Foto: Ask Bankerud)

I september ble det klart at Hvaler Triatlon får nye hovedarrangører. Steg To AS, med Knut Egeland i spissen, trer av som arrangør på grunn av endret arbeidssituasjon. De nye arrangørene er to tidligere sponsorer og samarbeidspartnere av arrangementet, Ole Lindekleiv Berntsen og Tormod Dramstad. - Vi gleder oss masse, og vi føler et stort ansvar for å videreføre det som er vist seg og bli et meget populært idrettsarrangement på Hvaler, forteller de to nye arrangørene.

  • Ask Bankerud


Da Egeland i spissen, fant ut at han ikke lenger kapasitet til å arrangere Hvaler Triatlon følte de to nye arrangørene at det var riktig at noen andre overtok. – Vi ønsker å takke de tidligere arrangørene for det de har gjort. De har gjort en fantastisk innsats. Når de ikke lenger hadde kapasitet, mente vi at det var viktig at noen tok over arrangementet. Vi er tidligere vært sponsorer av arrangementet, og blitt veldig glad i idrettsarrangementet, forteller de to nye arrangørene.
Dramstad sier det særlig er to vesentlige grunner til at de ønsket å overta arrangementet. - Det er særlig to sentrale grunner til at vi ønsket å overta Hvaler Triatlon. For det første er det et viktig arrangement for idretts-Hvaler. Det er blitt veldig populært, og arrangementet har trukket mange folk fra både Hvaler og fra andre steder i landet. For det andre er det et viktig bidrag til folkehelsen. Arrangørene har sørget for at det er lav terskel å delta, samtidig som de har ivaretatt de mer seriøse utøverne på en god måte, forteller Dramstad.
Lindekleiv har selv vært aktiv deltaker av Hvaler Triatlon siden arrangementet ble arrangert første gang tilbake i 2013. Dramstad har reist rundt som tilskuer på mange triatlon-arrangement. – Jeg tror det er en styrke at vi ser det fra litt ulike perspektiver. Sannsynligvis kommer vi til å utfylle hverandre på en god måte, fortsetter Dramstad
Takknemlige for de tidligere arrangørenes innsats
Noen av de tidligere arrangørene blir med videre som konsulenter for å tilby rådgivning. De er ment å være med som rådgivere i de neste fire årene. Lindekleiv og Dramstad er ydmyke til det ansvaret de har overtatt, og sier at de er fornøyde for at noen av de tidligere arrangørene har valgt å bli med videre som rådgivere. – For oss betyr det enormt mye at noen av de tidligere arrangørene blir med videre de fire neste årene. De har vært med på dette før, og erfaringene deres er gull verdt for oss. Vi er veldig ydmyke i forhold til det de har fått til i de fire årene de har arrangert Hvaler Triatlon her ute, forteller Lindekleiv og Dramstad takknemlig.
Lindekleiv og Dramstad ønsker ikke å gjøre store endringer for 2018. Det vil likevel gjøres noen endringer. 2018 blir det første året som det blir arrangert SuperSprint for ungdommer med 12-17år, her på Hvaler. I tillegg vil det bli en Super-Triatlon for de over 18 år, som synes en sprintetappe blir i overkant. Dette er en endring som gjøres for å rekruttere ungdommer til idretten, samt senke terskelen ytterligere for de som ønsker å prøve seg for første gang.

Langsiktig perspektiv

De nye arrangørene har et langsiktig perspektiv på det å overta Hvaler Triatlon. – Vi ser mint ti år frem i tid. Om fem år vil det være første gang vi skal arrangere arrangementet alene uten rådgivning fra noen av de tidligere arrangørene. Så her gjelder det å erfare mye de kommende årene, sier Dramstad optimistisk.
Hvaler triatlon arrangeres 16. og 17. juni 2018. Men påmeldingen starter allerede 28.oktober i år. De tidligere årene har flere av konkurransene blitt fylt opp, og de nye arrangørene råder at de som vil delta er raske med å melde seg på. – Jeg håper at så mange som mulig ønsker å delta på det som kommer til å bli en fantastisk idrettsfest. Men plassene fyller seg raskt opp, så vær raske med å melde dere på, hinter Lindekleiv.     
Det skal konkurreres i syv ulike øvelser i 2018. Det vil bli arrangert Triatlon sprint, Hvalerløpet 5 og 10 km (terrengløp) på lørdag 16.juni. På søndag 17.juni er det duket for den Triatlon olympiske distanse, ungdoms triatlon (SuperSprint), Super-Triatlon og barnetriatlon.
- Jeg er spesielt fornøyd med at det er blitt innført stafett. Det betyr at en kan velge å bare svømme, bare løpe eller bare sykle alt etter som hva en føler seg best på. Vi håper det vil føre til at flere, som ellers ville tenkt at de er i for dårlig form, velger å melde seg på, forteller Dramstad positivt.
Hvalerløpet er en attraksjon de nye arrangørene mener er viktig å huske på. – Det er lett at en kun konsentrerer seg om triatlon. Men vi skal ikke glemme Hvalerløpet. Det er et løp som engasjerer mange, og er et bra alternativ for de som synes triatlon blir for langt. Vi hadde for eksempel i år et bra damelag fra oss i Kiwi Skjærhalden på 5 km-distansen, uttaler Lindkleiv som også er kjent som daglig leder for Kiwi Skjærhalden.
I 2018 arrangerer ikke Hvaler Lions sin havnefestival samme helg som Hvaler Triatlon går av stabelen, som de har gjort i tidligere år. Men Lindekleiv mener ikke nødvendigvis at det er en negativ ting. – Det betyr at vi vil ha større fokus på idretten denne helgen. Jeg tror det kommer til å bli en veldig bra idrettsopplevelse, forteller Lindekleiv opportunt.
Hvaler IL stiller mange frivillige som funksjonærer til Hvaler Triatlon og Hvalerløpet, noe som vil generere viktige pengemidler til idrettslaget. – Det betyr mye for oss at vi får med oss så mange frivillige funksjonærer. Jeg synes det er veldig hyggelig at arrangementet også vil generere penger til lokalidretten, noe som vil gagne mange som er tilknyttet idrettslaget her ute på Hvaler, forteller Lindekleiv.

Inviterer til idrettsfest

De nye arrangørene er positive, og mener de har alle forutsetninger for også skape en bra idrettsfest i 2018. – Vi håper at mange vil melde seg på. Målet vårt er at vi skal ha et bra mangfold også i 2018, og håper at en ikke kvier seg for å melde seg på om en føler en er i litt dårlig form. Samtidig lover vi at vi skal ivareta de mer seriøse utøverne på en god måte. Vi håper at vi ser mange til en skikkelig idrettsfest junihelgen 2018, inviterer de to nye arrangørene.